Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Társkereső oldalon regisztrálták a politikust

2010.01.13. 14:04 Módosítva: 2010-01-13 17:02:48
Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke több ezer levelet kapott, miután valaki a nevében és a fényképével regisztrált egy online társkereső oldalon.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke nevében regisztrált valaki egy internetes társkereső oldalon. A politikusról fénykép is van az oldalon, amelyen kislányával együtt szerepel. Szakács Imre feljelentést tett a rendőrségen.

Szakács Imre
Szakács Imre

Szakács Imre – aki a Fidesz országgyűlési képviselője is – a családja körében szerdán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy valaki az egyik internetes társkereső oldalon a nevében regisztrált. A politikus megdöbbentőnek tartja, hogy fotóval is ellátott regisztrációt hoztak létre és működtettek a nevében.

A politikus elmondta, egy ismerőse hívta fel a figyelmét a netes jelenlétére, ami után családjával együtt úgy gondolta, hogy ki kell állnia a közvélemény elé, ezzel is jelezve, hogy a családi élete nincs válságban. Szakács Imre úgy fogalmazott: "Ha ezt valaki viccnek szánta, akkor ez igencsak rossz vicc. Ha azonban már a választási kampány egyik eleme, akkor aljas dolog. " A regisztráció már tavaly április óta él, arra valaki rendszeresen be is lépett, sőt több mint ezer levél is érkezett.

A politikus nem sejti, hogy ki állhat az ügy hátterében, de már feljelentést tett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A rendőrség nyomozást indított, hogy tisztázza, sértett-e jogszabályt az az ismeretlen, aki a fényképes adatlapot elkészítette. Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a nyomozás során azt kívánják kideríteni, visszaéltek-e az elkövetők a politikus személyes adataival.