Társkereső oldalon regisztrálták a politikust

2010.01.13. 14:04 Módosítva: 2010.01.13. 17:02
Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke több ezer levelet kapott, miután valaki a nevében és a fényképével regisztrált egy online társkereső oldalon.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke nevében regisztrált valaki egy internetes társkereső oldalon. A politikusról fénykép is van az oldalon, amelyen kislányával együtt szerepel. Szakács Imre feljelentést tett a rendőrségen.

Szakács Imre
Szakács Imre

Szakács Imre – aki a Fidesz országgyűlési képviselője is – a családja körében szerdán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy valaki az egyik internetes társkereső oldalon a nevében regisztrált. A politikus megdöbbentőnek tartja, hogy fotóval is ellátott regisztrációt hoztak létre és működtettek a nevében.

A politikus elmondta, egy ismerőse hívta fel a figyelmét a netes jelenlétére, ami után családjával együtt úgy gondolta, hogy ki kell állnia a közvélemény elé, ezzel is jelezve, hogy a családi élete nincs válságban. Szakács Imre úgy fogalmazott: "Ha ezt valaki viccnek szánta, akkor ez igencsak rossz vicc. Ha azonban már a választási kampány egyik eleme, akkor aljas dolog. " A regisztráció már tavaly április óta él, arra valaki rendszeresen be is lépett, sőt több mint ezer levél is érkezett.

A politikus nem sejti, hogy ki állhat az ügy hátterében, de már feljelentést tett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A rendőrség nyomozást indított, hogy tisztázza, sértett-e jogszabályt az az ismeretlen, aki a fényképes adatlapot elkészítette. Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a nyomozás során azt kívánják kideríteni, visszaéltek-e az elkövetők a politikus személyes adataival.