Meghalt a diáklány, akit elütött a városnéző kisvonat

2010.01.14. 09:29
Meghalt az a 19 éves lány, akit tavaly júniusban elütött a városnéző kisvonat Szegeden. A vádlottat ezután már öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság.

A Délmagyarország információi szerint a lány hétfőn este, több mint hét hónap kóma után, keringési és légzési elégtelenség következtében hunyt el. Palánki Zsolt, a balesetet okozó sofőr ügyvédje elmondta: védence továbbra is ártatlannak vallja magát.

A rendőrség nyomozása decemberben zárult le. A megalapozott gyanú szerint a jármű vezetője egy kereszteződésben nem adott elsőbbséget a gyalogátkelőhelyen áthaladó lánynak, akit a belső forgalmi sávban elütött. A fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatott eljárásban a műszaki szakértő megállapította, hogy az elütött lány a vonat sajátosságai miatt takarásban volt, így a sofőrnek még inkább fokozott óvatossággal kellett volna megközelítenie a gyalogátkelőhelyet. Az igazságügyi pszichológus szakértő pedig azt állította, hogy a gyanúsított nem alkalmas gépjármű vezetésére.

A rendőrség akkor maradandó fogyatékosságot okozó közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt továbbította az ügyészséghez az iratokat, ez esetben a büntetési tétel három év szabadságvesztés. A lány halálát követően az ügyészség a nyomozás folytatását rendeli el. A vádlott ebben a helyzetben már öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható - írta a napilap.