Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

XVI. Benedekkel találkozna II. János Pál merénylője

2010.01.14. 12:32 Módosítva: 2010-01-14 12:32:28

Két hétig nyaralni fog jövő heti szabadulása után Mehmet Ali Agca. A török fegyveres, aki 1981-ben megpróbálta megölni II. János Pál pápát csaknem három évtizedet ült börtönben a merényletért. A most 52 éves Agca tervei között szerepel az is, hogy ellátogat egykori célpontja, II. János Pál sírjához is a Vatikánban, és szeretne találkozni XVI. Benedek pápával. Ezekben a kérdésekben még folyik az egyeztetés a Szentszékkel - mondta a férfi ügyvédje.

Elképzelhető, hogy Agca hétfőn - amikor elhagyja ankarai börtönét - nyilatkozik majd a sajtónak, de mivel történetéért több mint 50 könyv, illetve filmes ajánlatokat kapott, nem valószínű, hogy hosszabb interjút ad - tette hozzá a jogi képviselő.

Mehmet Ali Agca
Mehmet Ali Agca

A Szürke Farkasok elnevezésű szélsőjobboldali csoport egykori tagja Olaszországban kegyelmet kapott 2000-ben, de egy újságíró meggyilkolása, rablás és szökés miatt még tíz évet Törökországban is börtönben kellett töltenie.