Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Háremtartásért tartóztatták le a megváltót

2010.01.15. 14:36 Módosítva: 2010-01-15 14:41:31
A tel-avivi rendőrség poligámia, rabszolgatartás és vérfertőzés vádjával tartóztatta le az 58 éves Goel Ratzont. A férfi soha nem csinált titkot abból, hogy több tucat nővel él házastársi viszonyban. Nehéz eldönteni, hogy a csoport egy kis szekta vagy egy népes család.

A tel-avivi rendőrség által letartóztatott Goel Ratzonnak - neve magyarul azt jelenti, megváltó - saját állítása szerint több mint 30 felesége van, akiktől több mint 60 gyereke született.

A napokban végrehajtott akcióban a rendőrség több tel-avivi lakásból 17 nőt és 38 gyereket szabadított ki. A nők nagy része anyaotthonokban várja az ügy folytatását, kettejüket azonban letartóztatták, mivel részt vehettek a jogsértésekben.

Ratzon soha nem titkolta, hogy az átlagostól eltérő szabályok szerint éli életét. Egy izraeli kereskedelmi televizió tavaly még dokumentumfilmet is készített a különleges családról.

A filmen látható zsúfolt házban az asszonyok  teljes engedelmességgel viseltettek uruk iránt, ápolták a haját, mosták a lábát  és mindegyikük magára tetováltatta Ratzon nevét és arcképét.

Egyikük kifejtette, hogy a férje a messiás, csak még nem fedte fel kilétét a világ előtt, míg egy másik elmondta, öngyilkos lesz, ha Goellel bármi történik.

A csoport az életét - a vezető által írt kódexben található - szigorú szabályok szerint élte. A feleségek nem beszélhettek más férfiakkal, nem ehettek húst, ihattak alkoholt, vagy öltözhettek kihívóan. Amennyiben pletykáltak, veszekedtek, vagy csak megkérdezték, hova megy Ratzon, pénzbüntetést kaptak. A gyerekeknek pedig meg kellet csókolniuk apjuk lábát, amikor az belépett a lakásba.

A rendőrség a hét hónapja tartó titkos megfigyelés alatt arra jutott, Ratzon veszélyes szektát vezet, melynek tagjait akaratuk ellenére tartja fogva, illetve dolgoztatja, valamint szexuális zaklatja. A hatóságok egyelőre nem engedik, hogy a letartóztatott férfi nyilatkozzon a televízióban, mert attól tartanak, hogy kódolt üzenettel esetleg öngyilkosságra szólíthatja fel az agymosáson átesett nőket.

Ratzon ügyvédje állítja, semmi törvénytelenség nem volt a család életében A férfi és feleségei hivatalosan sohasem házasodtak össze, a kapcsolat a nők részéről önkéntes volt, a kiskorúak szexuális zaklatásáról szóló hírek pedig képtelenségek.

Arra a kérdésre, hogy mivel tudta rávenni a nőket arra, hogy csatlakozzanak a csoportosuláshoz a fehér hajú és szakállú férfi egyszerű, tömör és lényegre törő választ adott.

„Tökéletes vagyok. Megvan minden tulajdonságom, amit egy nő akarhat”