Valér
-1 °C
0 °C

Óriási vagyon hagyott a spanyol királyi családra

2010.01.15. 22:00
Több tízmillió eurós (forintban milliárdos) vagyont hagyott a spanyol királyi családra végrendeletében egy tavaly elhunyt spanyol üzletember - közölték pénteken a madridi királyi palotában. I. János Károly és családja sohasem találkozott az adakozó férfival.

A bejelentés szerint az üzletember, Juan Ignacio Balada Llabres úgy döntött, hogy vagyonát osszák két részre. Az egyik felét kapja meg I. János Károly király és felesége, Zsófia királyné nyolc unokája, míg a másik fele jusson a trónörökös Fülöp hercegnek és feleségének, Letiziának, hogy ebből létrehozzanak egy alapítványt.

Llabres november 8-án halt meg Menorca szigetén, vagyonának kezelője január elején vette fel a kapcsolatot a spanyol királyi családdal. A palotából származó értesülések szerint a trónörökösnek és feleségének nem volt korábban semmilyen kapcsolata Llabres-szal. Azt nem tudni, hogy a királyi pár ismerte-e az üzletembert. A palota közleménye szerint a család részletes információkat szeretne tudni az ügyről, mielőtt döntenek arról, hogy mi tegyenek.

Az Ultima Hora Menorca nevű lap szerint több tízmillió eurót érhet Llabres számos ingatlana és befektetési társasága, amelyeket a királyi családra hagyott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!