Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Öt halott a brazíliai börtönlázadásban

2010.01.16. 15:43
Öt elítélt halt meg és nyolc megsebesült a dél-brazíliai Paraná államban kitört börtönlázadásban - jelentette be szombaton a brazil állam regionális kormánya.

A zavargások a paranái központi börtönben robbantak ki még csütörtökön, amikor a rivális bandák szembenállása erőszakba torkollott. Az összecsapásokban az összesen 1600 rabból 1200 elítélt vett részt: hárman szénné égtek, ketten halálos sebeket kaptak, s nyolcan megsebesültek, egynek közülük súlyos az állapota.

A katonai rendőrség végül fegyverhasználat nélkül, tárgyalásokkal vetett véget helyi idő szerint péntek este a börtönlázadásnak, s a rabok elengedtek három, a lázadás elején túszul ejtett büntetés-végrehajtási alkalmazottat is.

Helyi sajtóértesülések szerint a börtöncellák 90 százalékát teljesen szétrombolták, ezért a hatóságoknak intézkedniük kell a rabok más fegyintézetekbe való átszállításáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?