Mária
18 °C
28 °C

Nem biztos, hogy megerőszakolták a nyíregyházi lányt

2010.01.18. 11:31
A Nyíregyházi Városi Bíróság nem jogerős végzésével szabadlábra helyezte a 19 éves lány elkábításával és megerőszakolásával vádolt gyanúsítottakat, közölte Nyakó Zsuzsanna szóvivő.

A gyanúsítottak még kedden ismerkedtek meg a város egyik szórakozóhelyen a sértettel, akit aztán a lakásukra csaltak, kábító hatású anyaggal itattak meg, majd a védekezésre képtelen lányt a férfi megerőszakolta - mondta Nyakó Zsuzsanna.

Tájékoztatása szerint az erőszakos közösülés gyanújával őrizetbe vett 29 éves helyi férfi, valamint a neki segédkező 20 éves nő előzetes letartóztatásra irányuló ügyészi indítványt elutasította a bíróság, mivel "a bűncselekmény megalapozott gyanúja a nyomozás jelenlegi stádiumában nem állapítható meg."

A szóvivő elmondta: a bizonyítékok szerint a sértett ugyan ittas állapotban volt, szervezetében azonban semmiféle kábítószer nem volt kimutatható, ami az alkoholon kívül befolyásolta volna tudatát. Továbbá az sem volt megállapítható, hogy a sértett kivel közösült; a megalapozott gyanút kizárólag a lány vallomása támasztja alá.

Az előzetes letartóztatás általános és különös feltételei hiányoznak, ezért a bíróság az ügyészi indítványt elutasította és a gyanúsítottak szabadlábra helyezését rendelte el. A végzés ellen az ügyész jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős.