Agyműtétet hajtott végre a CNN újságírója

2010.01.19. 06:59
Az idegsebész Sanjay Guptát Haitiben kérték meg, hogy egy kislányt műtsön meg az amerikai hajón, ahol nem szolgált más szakorvos.

A CNN amerikai hírtelevízió egyik sztárújságíróját, Sanjay Gupta egészségügyi tudósítót hívták segítségül a földrengés sújtotta Haiti fővárosa előtt horgonyzó amerikai hadihajóra, hogy végezzen el egy kockázatos koponyaműtétet egy tizenkét éves haiti kislányon; a beavatkozást a csatorna kamerái rögzítették.

Az amerikai haditengerészet egyik szóvivője elmondta, hogy a Carl Vinson repülőgéphordozó orvosai megműtötték a földmozgásban megsérült kislányt, ám egy második beavatkozás is szükségessé vált a koponyájában található 1,2 centiméteres csonttörmelék miatt.

Mivel a hajón nem szolgált idegsebész és a romokban heverő haiti főváros, Port-au-Prince körzetében sem találtak ilyet, a hadiflotta az atlantai székhelyű tévétársasághoz fordult, amelynek tudósítójaként Gupta rendszeresen küld beszámolókat a karibi országból.

A CNN segítségével felvették a kapcsolatot az amúgy gyakorló idegsebész Guptával, aki a hajó egészségügyi személyzetének segítségével elvégezte a beavatkozást: a törmeléket eltávolították, a sebet kitisztították, és a kislány várhatóan felépül a sérülésből.

A 40 éves Gupta korábban az afganisztáni és az iraki hadszíntérről is tudósított, ahol ötször szintén segítségül hívták idegsebészeti beavatkozásokhoz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport