Olivér
5 °C
8 °C

Kenderültetvény a vasfüggöny helyén

2010.01.19. 14:30 Módosítva: 2010-01-19 14:38:00
Indiai kendert termesztett egy osztrák férfi és élettársa a magyar-osztrák határon, a marihuána alapanyagául szolgáló növényt ott ültették, ahol egykor a vasfüggöny húzódott.

A körmendi rendőrkapitányság határrendészeti osztályának munkatársai még tavaly május 14-én, a határjelek szokásos ellenőrzése közben bukkantak az ültetvényre Nemesmedves közelében. Egy osztrák rendszámú kocsira lettek figyelmesek, ami az egyik határjel közelében parkolt, ablakai be voltak párásodva. Az autóban egy nő ült.

A rendőrök a járőrözés közben egy osztrák férfival is találkoztak, aki állítása szerint csak virágot szedett, az ő nyomait követve jutottak el az ültetvényhez. Az összesen 72 tő vadkendert műanyag dobozokba, virágföldbe ültették, egy megtisztított, napsütéses, elhagyatott részre helyezték, és rendszeresen gondozták.

A magyar rendőrök a kábítószert lefoglalták, az autó rendszámát, a gyanúsítottak személyleírását átadták az osztrák rendőrségnek.

Már egy ideje figyelték

Rudolf Ehrenhafner, a güssingi bűnügyi rendőrség helyettes vezetője elmondta: a kapott információk alapján kezdték figyelni a gépkocsi tulajdonosát és annak élettársát, majd, mivel megalapozottnak látták a gyanút, a 38 éves férfit és a 36 éves nőt őrizetbe vették.

Házkutatást tartottak náluk, ahol nagy mennyiségű, összesen 53 ezer euró értékű kábítószert, kannabiszt találtak. A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a pár három éven át termesztett a lakásban kábítószert.

A titkos helyiséget csak egy szekrényen keresztül lehetett megközelíteni, a lakásra pedig egy harci kutya vigyázott, aki a rendőröket sem engedte be, ezért el kellett altatniuk.

A férfi és élettársa három év alatt legalább 120 ezer euró értékű kábítószert állított elő és adott el. A drogból Magyarországra nem került.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?