Tizenéveseket gyanúsítanak az oroszlányi gyilkossággal

2010.01.19. 13:59
Akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphatnak az oroszlányi gyilkosság gyanúsítottai, akik közül a legidősebb egy 19 éves fiú, a legfiatalabb pedig egy 13 éves lány. A fiatalok a pénzért végeztek a férfival, de csak tojást és fagyasztott húst találtak nála.

A rendőrség szerint különös kegyetlenséggel öltek meg egy idős férfit a hétvégén oroszlányi otthonában, hogy azután kirabolhassák. Pénzt akartak szerezni, de csak élelmiszert és néhány értéktelenebb dolgot találtak. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: vasárnap délelőtt a szomszédok találtak rá a vérbefagyott 77 éves oroszlányi férfira, akihez azért mentek be, mert gyanús volt, hogy a kertkapu nyitva van. A rendőrök nyomkövető kutyát vittek a helyszínre, így hamar eljutottak egy családi házhoz: meghallgatták a családfőt, és házkutatást is tartottak náluk. A házban több olyan ruhaneműt is lefoglaltak, melyeken vérnyomokat találtak. A rendőrség tájékoztatása szerint a testvérek közül kettő, egy 18 és egy 19 éves fiú nem töltötte otthon az estét, így ők lettek a gyilkosság fő gyanúsítottjai. Egyikük bevallotta, hogy négyen mentek a házhoz, két lány ismerősüket is magukkal vitték.

Tudták, hogy az idős ember tart otthon készpénzt, mert többször is segített a környéken élőknek, legalább 100 ezer forintra számítottak. Az idős embert leütötték, majd a kertbe vonszolták. Mikor az áldozat már nem mozgott, egy kővel bedobták az utcafront felöli ablakot: a lakásban mindent felforgattak, de a pénzt nem találták meg. Tojást, fagyasztott húst és egy gázpalackot vittek el.

A nyereségvágyból elkövetett gyilkosságért akár életfogytig tartó börtönbüntetés is kiszabható.