Aliz
6 °C
14 °C

Elfogták a virginiai lövöldözőt

2010.01.20. 15:00 Módosítva: 2010-01-20 15:01:24
Az amerikai rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy nyolc embert gyilkolt meg egy lövöldözésben Virginia államban. A CNN szerint a 39 éves Christopher Speight önként adta fel magát, miután a hatóságok hajtóvadászatot indítottak az elfogására.

A férfi azután adta meg magát, hogy a rendőrök körbezárták Appomattox város közelében, egy erdős területen, közölte a virginiai rendőrség szóvivője. A lövöldöző utáni hajszában több mint százötven rendőr vett részt keresőkutyákkal, és infravörös kamerával felszerelt helikopterekkel. A környékről néhány családot biztonsági okokból evakuáltak a hatóságok, a többieket pedig felszólították, hogy zárkózzanak be.

virginia

A lövöldözésről az első segélyhívás helyi idő szerint kedden délben érkezett a rendőrséghez. A telefonáló egy út mellett heverő férfiról beszélt. A sebesülthöz kiérkező rendőrök lövéseket hallottak, és erősítést hívtak a környező megyékből, és az állami rendőrségtől. A környéken folytatott keresés alatt hét újabb áldozatra bukkantak egy közeli házban, és annak közvetlen közelében. Az út mellett talált sebesült férfi a kórházba szállítás után halt meg.

A hajtóvadászat közben egyébként négy lövés is érte az állami rendőrség egyik helikopterét, amelynek kényszerleszállást kellett végrehajtania, miután az egyik lövedék eltalálta az üzemanyagtartályt.

Azt továbbra sem tudni, hogy Christopher Speight miért kezdett vérengzésbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?