Üldözés közben meghalt egy motoros

2010.01.20. 13:29
Balesetet szenvedett egy rendőri ellenőrzés elöl menekülő motor a kelet-franciaországi Woippy-ban: egy ember a helyszínen életét vesztette, két fiatalt pedig súlyos sérülésekkel kórházban ápolnak, egyikük állapota válságos.

François Grosdidier, a város polgármestere szerint a három fiatal szerdára virradóra bukósisak nélkül egy feltehetően lopott és kivilágítatlan kismotoron a megengedettnél nagyobb sebességgel szlalomozott a városközpont egyik főutcáján. Egy járőröző rendőrautó rájuk reflektorozva próbálta megállítani és igazoltatni őket, de a motor nem állt meg. A polgármester elmondta: a rendőrök üldözőbe vették a motort, de "nem kockáztattak semmit és betartották az előírásokat". Mielőtt azonban utolérhették volna a menekülő fiatalokat, a motor - alig 800 méter után - nem tudta bevenni az első kanyart és belehajtott egy oszlopba.

Az egyik 20 év körüli fiatal koponyasérülés következtében a helyszínen életét vesztette. A másik kettőnek a rendőrök nyújtottak elsősegélyt, s riasztották a mentőket. Rendőrségi források szerda délelőtt megerősítették a hírt, de azt állítottak: "nem volt üldözés".

Rémy Heitz államügyész a France Info hírrádióban azt mondta: "a rendőrök 800 méteren követték a nem megfelelő sebességgel közlekedő motort, amelynek vezetője elvesztette a kontrollt a jármű felett". Az első vizsgálatok alapján egyértelmű, hogy a rendőrautó és a motor nem ütközött össze, de annak megállapítása, hogy a rendőrök követettek-e el hibát, további vizsgálatokat igényel - tette hozzá az ügyész.

  • Hírek
  • Hírek