Jenő
-3 °C
6 °C

Elfogták az óbudai túszejtő rablót

2010.01.21. 10:32
Elfogta a rendőrség azt a bankrablót, aki tavaly január 13-án kirabolta egy óbudai, Flórián téri bankot, majd egy túszt ejtve menekült.

Egy évvel a bankrablás után az elmúlt két napban kézre kerítette a BRFK az óbudai túszejtő bankrablót. A bűnözőnek tavaly január 13-án úgy sikerült elmenekülnie a kiérkező rendőrök elől, hogy egy tússzal ment ki a bankfiók ajtaján, majd egy közeli panelházba szaladt be, ahol felszívódott. Azóta még háromszor rabolt.

A bankrablót a pénztár feletti kamera rögzítette, ahogy követeli, majd ellenőrzi a pénzt a 2009. január 13-i óbudai Flórián téri bankban. Az esetről az Index is beszámolt.

Az egyik biztonsági őr és a bankrabló sokáig egy oszlop mögé bújva fenyegette egymást, majd a bankrablónak sikerült lefegyvereznie az őrt és beterelnie egy külön szobába. A rablás részleteiről több felvételt is közzétett korábban az Index.

Időközben kiérkeztek a rendőrök, a bankrabló ezért ejtett túszt. A közeli panelházba menekült, átöltözött, majd az összecsődült emberek közé keveredve úszta meg az elfogást.

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány sajtótájékoztatón elmondta, hogy a következő rablást március 11-én hajtotta végre, a XI. kerületi Bartók Bála úti Unicredit bankban. Itt fegyverével a földre fektette a biztonsági őrt, majd szintén 4,5 millió forinttal távozott. A férfi július 3-án újra rabolt, ezúttal a XI. kerületi Fehérvári úti Erste bankból 5 millió forintot.

A rendőrök már addig is sejtették, hogy egy sorozatrablóval van dolguk, de a nyomozásban a november 27-i XV. kerület Nyírpalota úti rablás hozott fordulatot, ahol egy utcai járókelő meglátta, hogy a távozó rabló egy ezüst Mercedesbe száll be.

A nyomozók egyre szűkítették a kört, majd megtalálták a gépkocsi tulajdonosát, akiről később kiderült, nincs bűnös kapcsolata az elkövetőkkel, azaz nem tudta, hogy autóját bankrabláshoz használták fel.

A BRFK rablási osztályának munkatársai együttműködve az NNI Bűnügyi Ellátó Szolgálattal és a Készenléti Rendőrség Különleges Erők Parancsnoksága Terrorelhárító Szolgálattal az elmúlt két napban fogtak el két férfit, aki alaposan gyanúsítható a bankrablások elkövetésével.

A 34 éves, budapesti M. Tamás Zsoltot négy éve már egyszer elítélték kábítószeres bűncselekmény miatt. Büntetését viszont nem ülte le, mert megszökött, és időközben büntetése is elévült. Bűntársa, a szintén budapesti 36 éves B. Tibor többször is büntetve volt vagyon elleni és kábítószeres bűncselekmények miatt.

Tóth Gábor elmondta, hogy a fegyver és a gépkocsi, valamint a rabolt mintegy 20 millió forint ugyan még nincs meg, viszont számos bizonyítékot begyűjtöttek és tíz szemtanú is van, akik felimerték a bűnözőket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?