Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Előzetes letartóztatásban az Alma Patikák korábbi működtetője

2010.01.21. 17:48
Előzetes letartóztatásba helyezte Bálint Istvánt, az Alma Patikákat létrehozó és korábban működtető cégek tulajdonos ügyvezetőjét csütörtökön a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt indult büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte "B. Istvánt". A 30 napos előzetes letartóztatást azért rendelte el a bíróság, mert úgy találta, hogy fennállhat a szökés vagy elrejtőzés veszélye, a tanúk befolyásolása, továbbá a gyanúsított véghezvinné a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt.

Bálint Istvánt, az Alma Patikákat létrehozó és korábban működtető cégek tulajdonos ügyvezetőjét kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói vették őrizetbe és gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügy előzménye, hogy a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. vezetői 2009. június 30-i dátummal feljelentést tettek a BRFK-nál hűtlen kezelés bűntette és egyéb bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi cég ugyanis 2007-ben, az Alma Patika hálózat megalapításakor nagy összegű hitelhez vállalt kezességet, illetve jelentős mennyiségű gyógyszert helyezett ki hosszú futamidőre az Alma Patikákba piaci pozícióinak biztosítása céljából.

A Hungaropharma közleménye szerint a vállalat menedzsmentje 2009 tavaszától érzékelte, hogy Bálint István, az Alma Patikákat létrehozó cég ügyvezetője különféle üzleti és pénzügyi manőverekkel elvonja a Hungaropharma hatóköréből a hitelek fedezetéül szolgáló vagyont. A helyzet rendezésére vonatkozó tárgyalások nem vezettek eredményre, ez után tett feljelentést a Hungaropharma.

Szabó Ferenc, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója tavaly szeptemberben azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy az Alma Patikák hálózatát működtető cégeknek két és fél milliárd forint lejárt számlatartozásuk van a Hungaropharma felé, továbbá, hogy az Alma Patikákat működtető társaság a MEG Zrt. nevű cégbe mentette át a patikák felszerelését és működési engedélyét.

Az Alma Patikák működtetését időközben átvette a Hungaropharma, amely lehetőséget nyújt a korábbi dolgozók továbbfoglalkoztatására is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?