Judit
2 °C
7 °C

Fizetniük kell az elcserélt babák miatt

2010.01.21. 12:38
A cseh fellebbviteli bíróság is úgy döntött, hogy 3,2 millió korona kártérítést kell fizetnie annak a klinikának, amelyik még 2006-ban elcserélt két kisbabát.

A cseh fellebbviteli bíróság helybenhagyta azt a korábbi ítéletet, amely szerint 3,2 millió korona (33,4 millió forint) együttes kártérítés megfizetésére kötelezték a csehországi Trebic szülőotthonát, mert szülés után elcseréltek két kisbabát, akik csak egy évvel az eset után kerültek vissza valódi szüleikhez.

A súlyos tévedésre úgy derült fény, hogy az egyik család ismerősei gyanakodtak, mivel a gyermek egyáltalán nem hasonlított az apára. A szülők DNS-vizsgálatot végeztettek, hogy végére járjanak az ügynek: akkor vált nyilvánvalóvá a kórházi hiba.

A bíróság állásfoglalása szerint a trebici szülőotthon által elkövetett "kirívó és megbocsáthatatlan hibák egész sora" vezetett Nikolka és Veronika, a két kislány felcseréléséhez 2006. december 9-én. A gyermekek 2007 decemberében, egyévesen kerültek vissza vér szerinti szüleikhez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?