Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Házi őrizetben a pedofíliával vádolt rajztanár

2010.01.21. 19:56
Házi őrizetbe került a szemérem elleni erőszakkal vádolt mohácsi rajztanár, az intézkedést a Mohácsi Városi Bíróság rendelte el, megszüntetve ezzel a pedagógus előzetes letartóztatását.

A pedagógus perében eljáró büntetőtanács a vádlott egészségi állapotával és az eljárás elhúzódásával indokolta a döntést, amely ellen az ügyész fellebbezet, így az nem jogerős. A végső szót az ügyben soron kívül eljáró megyei bíróság mondja ki. A házi őrizet az elsőfokú határozat kihirdetéséig tart, a vádlottnak a lakcímén kell tartózkodnia, ottlétét a rendőrség naponta többször ellenőrzi.

Az ügyészség a pedagógust tizenötrendbeli szemérem elleni erőszakkal, egyrendbeli megrontással, továbbá - a lefoglalt számítógépén talált illegális szoftverek miatt - szerzői jogok megsértésével vádolja. A kedden kezdődött per a kiskorú sértettek védelme érdekében zárt ajtók mögött folyik. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki a rajztanárt, akár tizenöt év szabadságvesztéssel is sújthatja.

Garamvári Gábor, Mohács rendőrkapitánya korábban elmondta, hogy a gyanú szerint a rajztanár tizenkét év alatti és felügyeletére bízott gyerekek sérelmére követte el tettét. Nemi vágyát kielégítve évek óta fajtalankodott a diákokkal az iskolai tanteremben, rajzszakköri foglalkozások alatt. Erre az adott alkalmat, hogy bizonyos foglalkozásokon csak egy-két gyermek vett részt. A pedagógus nem közösült a diákokkal, de hogy mit is tett pontosan, a rendőrkapitány "a sértettek kímélete okán, erkölcsi okokból" nem kívánta részletezni.

A rendőrség az ügyben egy hatéves kislány édesanyjának bejelentésére indított nyomozást 2008 decemberében. Az asszony vizelési problémákkal vitte orvoshoz gyermekét, s kiderült, a gond nem testi, hanem lelki eredetű. Az anya elbeszélgetett a kislánnyal, ennek során derült ki, mi történt vele az általános iskolában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?