Valér
-2 °C
0 °C

Élete végéig börtönben maradhat a gyálaréti hármasgyilkosság vádlottja

2010.01.22. 09:20 Módosítva: 2010-01-22 09:28:11
Első fokon, nem jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Csongrád Megyei Bíróság azt a huszonhárom éves Szeged-gyálaréti férfit, aki megölte nagymamáját, élettársát és kilenc hónapos kisfiát.

A bíróság több emberen, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, előre kitervelten, 14 év alatti személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért őt életfogytig tartó fegyházra ítélte, s döntött arról, hogy a vádlott a kiszabott szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője kizárólag enyhítésért fellebbezett, így a bíróság döntése nem jogerős.

A 23 éves, buszsofőrként dolgozó vádlott 2005. április 24-én határozta el, hogy megöli hetvenéves nagymamáját. Az idős nővel egy 50 centiméteres vascsővel végzett otthonában. A férfi tettét egy ismeretlen által elkövetett rablógyilkosságnak álcázta, másnap az esetet ő jelentette, a helyszínelésben is részt vett hatósági tanúként.

A bűncselekmény után a férfi élettársi kapcsolatot létesített a másik későbbi sértettel, s 2008 februárjában fiúgyermekük született. November 11-én este a vádlott egy közeli kocsmában ivott, hazatérve pedig vitába keveredett élettársával. Az udvaron folyó vita hevében a vádlott felkapott egy fejszét, amellyel fejbe csapta áldozatát, majd még többször lesújtott rá. Ezután bement a házba, ahol megfojtotta kilenc hónapos, a gyerekágyban fekvő fiát. A két holttestet, valamint a gyerek és a nő személyes tárgyait elásta a kertben.

A férfi ezt a bűncselekményét is megpróbálta álcázni: másnap élettársa mobiltelefonjáról szöveges üzeneteket küldött az áldozat szüleinek és néhány barátjának arról, hogy a nő a gyerekével új életet akar kezdeni és elhagyja Szegedet. November 13-án pedig bejelentést tett élettársa és gyereke eltűnéséről a rendőrségen. Az eljárás során azonban a rendőrök bűncselekményre utaló jeleket találtak, és meggyanúsították a férfit a gyerek és a nő megölésével. A vádlott egy későbbi vallomása során nagyanyja megölését is elismerte.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!