Legalább öt év börtön a szadista gyerekeknek

2010.01.22. 15:57
A 11 és 12 éves testvérpár kegyetlenül megkínozta és kirabolta két áldozatát. A bíróság "szadista erőszakért" ítélte el őket.

Legkevesebb ötévnyi börtönbüntetést kapott az a két brit fiú, akik tavaly áprilisban brutális kegyetlenséggel támadtak meg két kisgyereket. A most 11 és 12 éves testvérpár a vád szerint megkínzott egy akkor 9 és egy 11 éves fiút az észak-angliai Edlington város mellett. A gyerekek állítólag egy kihalt helyre csalták áldozataikat, majd vetkőzésre és szexuális játékokra kényszerítették, kövekkel dobálták meg, végül fojtogatták őket.

Az ügyben eljáró bíróság ítélete szerint a gyerekek kizárólag a bántalmazás és a megalázás miatt csalták el társaikat, így a "szadista erőszakért" határozatlan idejű börtönbüntetésre ítélte őket. Ügyüket legkorábban öt év múlva vizsgálják majd felül. A bíróságon egyébként az is kiderült, hogy a testvérpár otthonában mindennapos volt az erőszak, egyikük pedig kilencéves kora óta fogyasztott kannabiszt és almabort.

A brutális támadásról a brit hatóságok azután értesültek, hogy az egyik áldozat véresen gyalogolt be Edlingtonba, ahol a helyiek azonnal mentőt hívtak. Később egy közeli patak partján megtalálták a másik fiút is, aki arccal a föld felé feküdt a víz mentén. Őt súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba. Mint később kiderült, a támadás során mobiltelefonjaikat, valamint 3 fontnyi zsebpénzüket is elvették tőlük.