Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meteorit csapódott be egy amerikai orvos rendelőjébe

2010.01.22. 07:26 Módosítva: 2010-01-22 07:41:25
Teniszlabda nagyságú meteorit ütötte át egy Virginia állambeli orvos rendelőjének tetejét, az "égi" incidens során azonban senki sem sérült meg.

Frank Ciampi, a Washingtontól 32 kilométernyire délnyugatra lévő Lorton orvosa szerint a kő hétfő délután, fél hat táján csapódott be a kétemeletes épületbe. Az orvos elmondása szerint hallották a becsapódás robaját, majd megtalálták a lyukat, amelyet a meteorkő ütött, amint a tetőn és a mennyezeten áthatolt. Nyomában fa-, gipsz- és szigetelőanyag-darabkák záporozta a padlóra.

A 75 dekás kődarab három részre tört. A WUSA tévécsatorna munkatársai a tárgyat elvitték a Smithsonian Intézet Természettudományi Múzeumába. A szakértők megerősítették, hogy meteorról van szó, amely a becsapódáskor nagyjából 350 km/órás sebességgel zuhant.