Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar síző lábát törte Szlovákiában

2010.01.23. 20:21
Lábtörést szenvedett egy magyar síző szombaton délután az Alacsony-Tátrában. A baleset a közép-szlovákiai Besztercebányától északra fekvő Donovaly üdülőközpontban történt, amely közkedvelt a magyar turisták között.

"A magyar állampolgár a Nová Hola sípályán esett el és combtörése van. A balesetet szenvedett sízőhöz mentőhelikoptert hívtak, s a kiérkezett orvos a helyszínen ellátta a sérültet" - mondta Sylvia Galajda, a helikopteres mentőszolgálat szóvivője. A helyszíni kezelés után a magyar turistát a besztercebányai Roosevelt kórházba szállították.

Galajda szerint szombaton a szokásosnál több baleset történt a szlovákiai sípályákon, és a mentőhelikoptereket majdnem egy tucatnyi esetben kellett bevetni. "A szlovák sízőkön kívül magyar, lengyel és cseh turistáknak is segítséget nyújtottunk" - jegyezte meg. A sérült sízők között több 15 éven aluli gyerek is volt.

Szlovákiában a hét végén nagyon lehűlt a levegő, és a meteorológiai előrejelzések szerint mínusz 15-20 Celsius-fokos fagy várható. A sípályákon a néhány centiméteres új hó alatt sok helyen eljegesedett réteg van, ami veszélyessé teszi a sportolást.

A Magas-Tátrában és az Alacsony-Tátrában is mérsékelt lavinaveszély van. A Tátrai Hegyi Mentőszolgálat felhívta a turisták figyelmét, hogy lehetőleg csak a kijelölt gyalogutakat használják.