Judit
3 °C
7 °C

Két halálos áldozat a horvát pártvezető magyarországi balesetében

2010.01.24. 19:56 Módosítva: 2010-01-24 19:56:20
Már két halálos áldozata van annak a közúti balesetnek, amelyet január 8-án okozott egy horvát pártvezető Magyarországon; az ügyben továbbra is halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt folyik a rendőrségi vizsgálat.

Béni Mónika, az ORFK ügyeletes szóvivője annyit közölt vasárnap az üggyel kapcsolatban, hogy szakértők bevonásával folyik a rendőrségi vizsgálat, amelynek nem változott a minősítése a baleset második súlyos sérültjének január 22-ei halála miatt.

Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) vezetőjének összetört személygépkocsija áll az M7-es autópálya 181-es kilométerénél
Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) vezetőjének összetört személygépkocsija áll az M7-es autópálya 181-es kilométerénél
Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) vezetője okozta a balesetet, amely január 8-án, 13 órakor az M7-es autópályán, a 180-as kilométer közelében történt. A politikus a rendőrség tájékoztatása szerint nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezette járművét, ezért későn észlelte az előtte, a külső forgalmi sávban, vele azonos irányban közlekedő másik személyautót, s nekiütközött a jármű hátsó részének. A baleset következtében két ember súlyos, egy harmadik könnyebb sérülést szenvedett. Az egyik sérült a baleset másnapján a kórházban elhunyt, ezért az eset minősítése már akkor halált okozó közúti baleset gondatlan okozásává változott. Radimir Cacic a balesetet napján biztosíték letétbe helyezését követően hagyhatta el az országot.

A horvát politikus most vasárnap közleményt adott ki arról, hogy nem hivatalosan tudomást szerzett arról, hogy egy második ember, egy idős asszony is meghalt annak a balesetnek a sérültjei közül, amelyet ő okozott a magyarországi autópályán.

A 148 fős zágrábi parlament ellenzékében helyet foglaló, s a 2007-es választások óta hét mandátumot birtokló centrista néppárt elnökének korábbi beszámolója szerint a baleset a rendkívül rossz időjárási és útviszonyok miatt következett be, heves esőben és sűrű ködben az M7-es autópályán. (Az M7-es érintett Somogy megyei szakaszán aznap több súlyos baleset is történt az út jegesedése miatt.) "Az autóban, amelybe belerohantam, megsérültek az utasok. A kocsinak nem volt ködlámpája"- számolt be a horvát pártvezető a korábbi közleményében, sajnálatának is hangot adva, és hangsúlyozva, hogy a szélső sávban haladt, és nem volt alkohol hatása alatt. A baleset kapcsán a Jutarnji List című horvát újság honlapja felidézte, hogy Cacicnak már több súlyos autóbalesete is volt a jogosítványa megszerzése óta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?