Két halálos áldozat a horvát pártvezető magyarországi balesetében

2010.01.24. 19:56 Módosítva: 2010.01.24. 19:56
Már két halálos áldozata van annak a közúti balesetnek, amelyet január 8-án okozott egy horvát pártvezető Magyarországon; az ügyben továbbra is halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt folyik a rendőrségi vizsgálat.

Béni Mónika, az ORFK ügyeletes szóvivője annyit közölt vasárnap az üggyel kapcsolatban, hogy szakértők bevonásával folyik a rendőrségi vizsgálat, amelynek nem változott a minősítése a baleset második súlyos sérültjének január 22-ei halála miatt.

Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) vezetőjének összetört személygépkocsija áll az M7-es autópálya 181-es kilométerénél
Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) vezetőjének összetört személygépkocsija áll az M7-es autópálya 181-es kilométerénél
Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) vezetője okozta a balesetet, amely január 8-án, 13 órakor az M7-es autópályán, a 180-as kilométer közelében történt. A politikus a rendőrség tájékoztatása szerint nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezette járművét, ezért későn észlelte az előtte, a külső forgalmi sávban, vele azonos irányban közlekedő másik személyautót, s nekiütközött a jármű hátsó részének. A baleset következtében két ember súlyos, egy harmadik könnyebb sérülést szenvedett. Az egyik sérült a baleset másnapján a kórházban elhunyt, ezért az eset minősítése már akkor halált okozó közúti baleset gondatlan okozásává változott. Radimir Cacic a balesetet napján biztosíték letétbe helyezését követően hagyhatta el az országot.

A horvát politikus most vasárnap közleményt adott ki arról, hogy nem hivatalosan tudomást szerzett arról, hogy egy második ember, egy idős asszony is meghalt annak a balesetnek a sérültjei közül, amelyet ő okozott a magyarországi autópályán.

A 148 fős zágrábi parlament ellenzékében helyet foglaló, s a 2007-es választások óta hét mandátumot birtokló centrista néppárt elnökének korábbi beszámolója szerint a baleset a rendkívül rossz időjárási és útviszonyok miatt következett be, heves esőben és sűrű ködben az M7-es autópályán. (Az M7-es érintett Somogy megyei szakaszán aznap több súlyos baleset is történt az út jegesedése miatt.) "Az autóban, amelybe belerohantam, megsérültek az utasok. A kocsinak nem volt ködlámpája"- számolt be a horvát pártvezető a korábbi közleményében, sajnálatának is hangot adva, és hangsúlyozva, hogy a szélső sávban haladt, és nem volt alkohol hatása alatt. A baleset kapcsán a Jutarnji List című horvát újság honlapja felidézte, hogy Cacicnak már több súlyos autóbalesete is volt a jogosítványa megszerzése óta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport