Nem volt jeges az M7-es Čačić balesetekor

2010.01.25. 11:38 Módosítva: 2010.01.25. 12:08
A sugalmazások ellenére nem csúszott az autópálya a Horvát Néppárt vezetőjének karambolja idején, mert ónos esőre készülve sózták az utat. Igaz, a rendőrség is csak rossz látási viszonyokat említett.

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. szerint nem volt jeges az út a Horvát Néppárt (HNS) vezetőjének balesetekor. Radimir Čačić január 8-án délután egy óra körül az M7-es autópálya 180-as kilométerénél későn észlelt egy, a külső sávban szabályosan haladó autót, és nekiütközött. A karambolban két ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült.

Az egyik súlyos sérült a baleset másnapján, a másik pénteken meghalt. A rendőrség halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomoz.

A politikus közleménye szerint a baleset a rendkívül rossz időjárási és útviszonyok miatt következett be.

Az ÁAK hétfőn azt írta, "a fonyódi mérnökségének munkatársai a már balesetet megelőzően 8.53-10.40 között preventív sózást végeztek", mert ónos esőre lehetett számítani. Ez végül elmaradt, helyette intenzív eső érkezett.

A rendőrség sem beszélt síkos útról, előzetesen csak annyit állapítottak meg, hogy a sofőr nem a látási viszonyoknak megfelelően vezetett.

A Jutarnji List című horvát újság honlapja emlékeztetett arra, hogy Čačićnak több súlyos autóbalesete is volt már korábban. A lap szerint néhány éve maga mondta el a sajtónak, hogy három totálkáros balesetet is túlélt azóta, hogy 1967-ben 18 évesen megszerezte a jogosítványát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport