Elkaptak egy álmozdonyvezetőt

2010.01.25. 09:08 Módosítva: 2010.01.25. 13:47
Álmozdonyvezetőt fogtak a MÁV belső ellenőrei - írja a Blikk. A férfinak volt mozdonyvezető egyenruhája, sapkája, sőt, még táskája is, csak jogosítánya nem. A Blikk információi szerint ennek ellenére többször is szállított utasokat.

A Blikk úgy tudja, hogy a csaló hónapok óta vezette a MÁV vonatait, kedvenc szakasza a Székesfehérvár–Budapest útvonal volt. A MÁV Trakció szóvivője, Horváth Gergely megerősítette, hogy egy álmozdonyvezetőt kapcsoltak le, ugyanakkor tagadta, hogy a férfi vezetett volna mozdonyt.

- Éjfél után negyven perccel szolgálatra jelentkezett a 25 év körüli fiatalember, aki Szegedi Krisztián néven mutatkozott be. A belső ellenőrzés már régóta le akart rá csapni, és csapdát állítottak neki – mesélte a Blikk informátora. Hozzátette: a magabiztos fiatalember az eligazító helyiségben névről ismerte minden kollégáját, csak éppen róla nem tudta senki, hogy kicsoda.

A MÁV-Trakció közleménye szerint az ellenőrző szervezetük tudomására jutott, hogy a MÁV különböző szolgálati helyein már több alkalommal jelentkezett egy fiatalember, aki az ott leadott járművek kulcsához szeretett volna hozzájutni.

2010. január 21-én, a késő esti órákban a Budapest-Keleti pályaudvar mozdony-felvigyázó helyiségében telefonon érdeklődött, hogy nincs-e olyan mozdony, amit a szomszédos vasútállomásra kell vinni, mert úgyis arra van dolga, így a jármű eljuttatását el tudja végezni.

"Tekintettel arra, hogy ez a jelentkezés teljesen életszerűtlen, és a szolgálati gyakorlattól merőben eltérő volt, a fiatalember gyanússá vált" - áll a közleményben. Ezután döntöttek úgy, hogy csapdát állítanak a férfinak, ezért egy mozdonyvezetési feladatot ajánlottak fel neki. A telefonhívás után nem sokkal a szolgálat-jelentkezési helyen meg is jelent egy 25 év körüli fiatalember, mozdonyvezető formaruhában. Miután a cég munkatársai megbizonyosodtak arról, hogy az illető az, akit vártak, értesítették a rendőrséget.

A BRFK VIII. kerületi rendőrkapitányság járőrei őrizetbe vették a férfit