Négy kábítószerügyet derített fel a fővárosi rendőrség az elmúlt hetekben

2010.01.25. 16:08
Heroinkereskedő, magyar amfetamincsempészek, nemzetközi drogkereskedő-hálózat, és a menetrend szerinti marihuánadíler elfogásával büszkélkedhet a rendőrség.

Egy 36 éves férfi egy kábítószerterjesztő csoport közterületi rejtekhelyét találta meg még tavaly év végén, és innen lopott el egy kilogramm heroint. A kereskedőt az buktatta le, hogy amíg egy gramm heroin az utcán 9-10 ezer forintba kerül, addig ő 1-2 ezer forintért árulta.

Hiába volt tökéletes utcai tisztaságú, olcsósága miatt senki nem akarta megvenni tőle az árut, attól tartva, hogy rossz minőségű vagy mérgezett. A meghiúsult üzlet ellenére a férfi már a szándékért is életfogytig tartó büntetést kaphat. A rendőrség nem, árulta el pontosan mit értenek az alatt, hogy közterületi rejtekhely.

Felderítettek egy komoly herointerjesztő hálózatot is. Ebben az ügyben akkor fogtak el egy szerb és egy magyar férfit, amikor fél kilogramm nagy tisztaságú heroint adtak át egy kínainak, egy X. kerületi étteremben. A magyar férfi lakásán további 2,5 kilogramm heroint találtak. Szerb társánál 2 kilogramm amfetamint, kínai üzletfelüknél pedig értékesítésre előkészített heroint, valamint kisebb mennyiségű marihuánát foglaltak le. A rendőrség gyanúja szerint a lefoglalt marihuána a tavaly felfedezett, vietnamiak által üzemeltetett vadkender-ültetvényekről származik.

Egy másik ügyben 11 tagú bűnszervezetet kaptak el. A banda tagjai szintetikus kábítószerek Magyarországra csempészésével foglalkoztak. Ügyükben 2008-ban indult a nyomozás. 26 kilogramm amfetamint, 500 ezer darab ecstasyt, egy kilogramm kokaint és kisebb mennyiségben egyéb kábítószereket foglaltak le tőlük.

A negyedik sikeres nyomozás eredményeként az észak-pesti bűnügyi régió munkatársai a III. kerületben egy férfinál 3,5 kilogramm marihuánát és több millió forint készpénzt foglaltak le. A bizonyítékok alapján gyanítják, a férfi kábítószerterjesztéssel foglalkozott.