Aliz
6 °C
14 °C

Hatalmas szikladarab nyomott agyon egy házat

2010.01.26. 10:22 Módosítva: 2010-01-26 10:22:30
Hatalmas szikladarab zuhant egy lakóházra hétfő este egy felső-bajorországi településen, és az otthon tartózkodó 45 éves családapa, valamint 18 éves lánya halálát okozta.

250 rendőr és kutyás katasztrófamentő sietett a helyszínre, a Münchentől délkeletre fekvő Stein an der Traunba. A férfi negyvenéves feleségét és 16 éves fiát súlyos állapotban, de élve tudták kimenteni a romok alól. A rendőrség kedd reggel azt közölte, hogy mindketten túl vannak az életveszélyen, de sérüléseikről nem szólt részletesebben. Az épület fölötti sziklafalról leszakadt darab maga is akkora, mint egy ház - mondták a rendőrök. Egyelőre nem tudni, mi okozta a soktonnás szikladarab letörését. Kedd reggel szakértői csapat kezdett vizsgálódni a szerencsétlenség lehetséges oka után.

 

Andreas von Poschinger, a tartományi környezetvédelmi hivatal geológusa szerint több kődarab is lezuhant, közülük még a kisebbet is 250 tonnásra becsülte a szakember. A baleset okáról ő sem tudott mit mondani, véleménye szerint a vizsgálat sokáig tart majd. Egyes feltevések a téli időjárással hozzák összefüggésbe a történteket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?