Hatalmas szikladarab nyomott agyon egy házat

2010.01.26. 10:22 Módosítva: 2010.01.26. 10:22
Hatalmas szikladarab zuhant egy lakóházra hétfő este egy felső-bajorországi településen, és az otthon tartózkodó 45 éves családapa, valamint 18 éves lánya halálát okozta.

250 rendőr és kutyás katasztrófamentő sietett a helyszínre, a Münchentől délkeletre fekvő Stein an der Traunba. A férfi negyvenéves feleségét és 16 éves fiát súlyos állapotban, de élve tudták kimenteni a romok alól. A rendőrség kedd reggel azt közölte, hogy mindketten túl vannak az életveszélyen, de sérüléseikről nem szólt részletesebben. Az épület fölötti sziklafalról leszakadt darab maga is akkora, mint egy ház - mondták a rendőrök. Egyelőre nem tudni, mi okozta a soktonnás szikladarab letörését. Kedd reggel szakértői csapat kezdett vizsgálódni a szerencsétlenség lehetséges oka után.

 

Andreas von Poschinger, a tartományi környezetvédelmi hivatal geológusa szerint több kődarab is lezuhant, közülük még a kisebbet is 250 tonnásra becsülte a szakember. A baleset okáról ő sem tudott mit mondani, véleménye szerint a vizsgálat sokáig tart majd. Egyes feltevések a téli időjárással hozzák összefüggésbe a történteket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport