Mínusz 15 foknál is hidegebb lehet a héten

2010.01.26. 10:15 Módosítva: 2010.01.26. 10:15
Egyelőre meg kell barátkoznunk az időjárással, marad a sok éves átlagnál hidegebb hőmérséklet. Az elkövetkező két hétben biztos, hogy nem lesz számottevően jobb idő, a következő napokban lesz, ahol mínusz 15 foknál is hidegebb lesz.

Kemény éjszakai fagyokra kell számítanunk, lesznek olyan térségek, ahol mínusz 15 foknál is hidegebb hőmérsékletre is kell számítani, mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese.

Elmarad a sokéves átlagtól

"Nem az egész országban lesz ilyen hideg, csak ott, ahol tartósan derült és vastagabb hótakaró borította területek vannak" - fogalmazott, majd hozzátette, a mostani hideg még így is elmarad az ebben az időszakban ismert mínusz 25 fokos rekordtól.

Budapesten és környékén az elkövetkező pár napban mínusz 5, mínusz 6 fokos nappali átlaghőmérséklet lesz, ami öt-hat fokkal hidegebb a sok éves átlagnál.

Hétközben nem lesz az ország nagy területein hó, hétvégén pedig várhatóan átmenetileg szelídülnek az éjszakai fagyok, nappal is melegszik az idő: megközelítheti a fagypontot a levegő hőmérséklete. A hétvégi havazásra már nagyobb az esély, mondta az OMSZ meteorológusa.

Még két hétig nagyon hideg

Az OMSZ tíz napig, vagyis február negyedikéig készített előrejelzéseket, addig nem várható enyhülés. Az átlagosnál sokkal hidegebb idővel búcsúzik a január és érkezik a február Magyarországra.