Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem követte a torony utasításait a lezuhant etióp utasszállító

2010.01.26. 07:59
Eddig ismeretlen okból nem követte az irányítótorony utasításait az az etióp utasszállító gép, amelyik hétfő hajnalban zuhant a tengerbe a libanoni partoknál - közölte a libanoni védelmi miniszter.

"Az illetékes irányítótorony hangfelvételei szerint a torony azt közölte a pilótával, hogy hajtson végre fordulatot, hogy elkerülje a vihart, de a repülőgép épp az ellenkező irányba indult" - mondta Elias Murr az AFP-nek telefonon. "Nem tudjuk, mi történt, és hogy egyáltalán a pilóta ellenőrzése alatt történt-e mindez" - tette hozzá a védelmi miniszter.

Az Ethiopian Airlines Bejrútból Addisz-Abebába tartó 409-es járata helyi idő szerint hajnali 2 óra 37 perckor szállt fel a libanoni fővárosból. A géppel néhány perccel később szakadt meg a bejrúti repülőtér kapcsolata, és a repülő végül 2,5 tengeri mérföldre Naameh városától a Földközi-tengerbe csapódott. A térségben rendkívül rossz, viharos időjárás uralkodott a szerencsétlenség idején.

A repülő 83 utasa és 7 főnyi személyzete közül eddig senkit sem találtak meg élve a helyszínen kutató mentőcsapatok. A mentésben a libanoni hadsereg mellett az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia, Ciprus illetve az ENSZ ciprusi és libanoni missziója is közreműködik, akik azonban eddig csupán 24 holttestet találtak meg.

Az utasok közül 54-en libanoni, 23-an pedig etióp állampolgárok voltak, de utazott a fedélzeten egy ismeretlen nemzetiségű utason kívül egy brit, egy iraki, egy szíriai, egy török és egy francia állampolgár is. Utóbbit Marla Sanchez Piettonként, Párizs libanoni nagykövetének feleségeként azonosították a hatóságok.