Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenegy évet kapott a kalapáccsal támadó férj

2010.01.26. 17:24
A debreceni ítélőtábla jogerősen tizenegy év fegyházbüntetést szabott ki arra a férfira, aki brutálisan megverte feleségét és apósát. A nő maradandó mentális és testi sérüléseket szenvedett.

A Borsod-Abaúj-Zemlén megyei Pusztaradványban élő, akkor 43 éves férfitól 2005 nyarán kapcsolatuk megromlása miatt elköltözött a felesége. Az asszony 13 éves fiukat is magával vitte szüleihez Sajókazára.

A férfi 2005. július 11-én elindult hozzájuk, beugrott a ház udvarára, a bejárati ajtót felfeszítette és bement a házba, ahol a felesége és a fia volt.

Szóváltás alakult ki közöttük, majd a férfi a nála lévő ácskalapácsot előkapva bántalmazni kezdte a feleségét. A nőt legalább tizenhat nagy erejű ütés érte. Eltört a bal keze, több bordája, a nyakcsigolyája, gerincvelő-sérülést és koponyatörést szenvedett. Emiatt maradandó testi és szellemi fogyatékosság alakult ki nála.

Az apósára is rátámadt

A vádlott addig ütötte a nőt, míg az el nem vesztette az eszméletét, azután a konyhából magához vett egy kenyérvágó kést, jobb kezében az ácskalapáccsal, baljában pedig a késsel kifutott a házból. Az udvaron az akkorra már kiérkező apósát fejbe vágta az ácskalapáccsal, mire az idős férfi eszméletét vesztette.

A férfit a háztól másfél kilométerre fogták el a rendőrök.

Az ítélőtábla határozatával helybenhagyta az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét, amelyet emberölési kísérlet és súlyos testi sértés miatt szabtak ki. A bíróság súlyosbító körülményként értékelte a többi között a vádlott büntetett előéletét, azt, hogy ittas állapotban, közeli hozzátartozói ellen, ráadásul a kiskorú fia szeme láttára követte el tettét, és maradandó károsodást okozott.