A több ezer lóerő és a sínpálya ejti rabul az álvasutast

2010.01.27. 09:47
Az álmozdonyvezető ragaszkodik hozzá, hogy ő igenis vezetett vonatot, hiába állítja ennek az ellenkezőjét a MÁV-Trakció. A férfi rajong a mozdonyvezetésért, a több ezer lóerőért, a végtelen sínpályáért, és ha még kedvenc zenészét, Marylin Mansont is hallgathatja vonatvezetés közben, az maga az extázis.

Mint arról a Blikk beszámolt, péntekről szombatra virradó éjszaka álmozdonyvezetőt fogtak a Keleti pályaudvaron. A MÁV Trakció szerint a férfi már korábban feltűnt gyanús viselkedésével, és elfogása éjszakáján csapdát állítottak neki, így tudtak lecsapni rá. Azt is állította a cég, hogy a mozdonyvezetői jogosítvánnyal nem rendelkező férfi soha nem szállított utasokat. A Blikk megtalálta az önjelölt vasutast, aki egészt mást mond.

Azt állítja a Blikknek, hogy egy önképzéses tanfolyamot végzett el, ahol mozdonyvezetést tanult. Ragaszkodik ahhoz, hogy igenis vezetett vonatot, de csak úgy, hogy mindig ült mellette egy tapasztalt vasutas. Magát ugyanis hobbimozdonyvezetőnek tartja, aki a mindennapi kenyerét egy teljesen más munkaterületen keresi. A férfi azt meséli, hogy szinte minden mozdonyvezető megengedte, hogy tanulóként felszálljon, sőt még jó is volt nekik, amíg vezettem, legalább pihenhettek

Tagadja, hogy elfogása éjszakáján egyenruhában lett volna, és, hogy épp munkára jelentkezett volna. "Engem hívtak fel, hogy át kéne vinni egy vonatot Ferencvárosra. Nem sok kedvem volt, de egy olyan kolléga kért meg, akivel nagyon jóban vagyok, ezért bementem a barátnőmmel" – mondja. A férfi rajong a mozdonyvezetésért, indoklásában a több ezer lóerő, a végtelen sínpálya és a szabadságérzés szerepelt, és mint hozzátette, ha még kedvenc zenészét, Marylin Mansont hallgathatja vonatvezetés közben, az maga az extázis.