Pszichiátriára kerül két begyógyszerezett makói gyerek

2010.01.27. 10:24 Módosítva: 2010.01.27. 11:02
A kórház javaslata szerint a Szegedi Gyermekpszichiátrián kell tovább kezelni két gyereket azok közül, akik kedden begyószerezték magukat a makói református általános iskolában. Az idegnyugtató egyik gyereknél sem okozott károsodást.

Jól vannak azok a diákok, akik kedden epilepsziás tünetek kezelésére és hangulat javításra használt gyógyszereket szedtek be, közölte Streitmann Károly, a makói Diószegi Sámuel Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.

Három lány és két fiú került kórházba. A gyógyszer egyiküknél sem okozott semmilyen idegrendszeri maradványtüneteket. Ez annak köszönhető, hogy a tanárok hamar észrevették a bajt és a mentők nagyon gyorsan kórházba vitték a gyerekeket.

A fiúk valószínűleg nagyobb adagot vett be a Rivotril nevű készítményből, mert még a kórházban is nagyon aluszékonyak voltak, ezért egyiküket késő estig, a másiknak reggelig kellett infúziózni. Szerda reggelre mindannyiuknak tiszta volt a tudata.

Két gyereknél - az egyik fiúnál és az egyik lánynál - azonban az orvosok pszichiátriai problémát fedeztek fel. Nagyon agresszívak voltak. A makói kórház a Szegedi Gyermekpszichiátriával egyeztetve a gyerekek további kezelését javasolja.

A többieket várhatóan szerdán haza is engedik őket a kórházból.