Árpád
-2 °C
4 °C

Pszichiátriára kerül két begyógyszerezett makói gyerek

2010.01.27. 10:24 Módosítva: 2010-01-27 11:02:07
A kórház javaslata szerint a Szegedi Gyermekpszichiátrián kell tovább kezelni két gyereket azok közül, akik kedden begyószerezték magukat a makói református általános iskolában. Az idegnyugtató egyik gyereknél sem okozott károsodást.

Jól vannak azok a diákok, akik kedden epilepsziás tünetek kezelésére és hangulat javításra használt gyógyszereket szedtek be, közölte Streitmann Károly, a makói Diószegi Sámuel Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.

Három lány és két fiú került kórházba. A gyógyszer egyiküknél sem okozott semmilyen idegrendszeri maradványtüneteket. Ez annak köszönhető, hogy a tanárok hamar észrevették a bajt és a mentők nagyon gyorsan kórházba vitték a gyerekeket.

A fiúk valószínűleg nagyobb adagot vett be a Rivotril nevű készítményből, mert még a kórházban is nagyon aluszékonyak voltak, ezért egyiküket késő estig, a másiknak reggelig kellett infúziózni. Szerda reggelre mindannyiuknak tiszta volt a tudata.

Két gyereknél - az egyik fiúnál és az egyik lánynál - azonban az orvosok pszichiátriai problémát fedeztek fel. Nagyon agresszívak voltak. A makói kórház a Szegedi Gyermekpszichiátriával egyeztetve a gyerekek további kezelését javasolja.

A többieket várhatóan szerdán haza is engedik őket a kórházból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?