Három év börtön a háztáji fűtermesztőnek

2010.01.28. 10:48
Jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés miatt három év börtönre ítélt a Szegedi Ítélőtábla egy mezőkovácsházi gazdálkodót. A 42 éves férfi hiteltartozását akarta törleszteni a kábítószertermesztés bevételeiből.

Jogerősen három év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a mezőkovácsházi gazdálkodót, aki a vád szerint eladási célból több mint nyolc kiló marihuánát termesztett fóliasátorban.

A 42 éves, munkája mellett fóliakertészettel is foglalkozó vádlottnak a kölcsönei után havonta 216 ezer forintos törlesztő részletet kellett fizetnie. A jövedelmét kendertermesztésből próbálta kiegészíteni, az interneten tájékozódva kezdett termesztésbe.

A magról ültetett növényeket fóliasátorban nevelte, majd megfelelő szárítás után fel is dolgozta.

Ezután a vád szerint vevőket keresett, a megtermelt kábítószert nagy tételben, kilónként tervezte értékesíteni. Egy székkutasi férfi segítségével egy szegedi kereskedőnek 400, egy másik vevőnek 120 gramm marihuánát adott el, 700 forintos grammonkénti áron.

Arról, hogy hogyan bukott le, a rendőrség nem adott tájékoztatást.

Mivel a lakásán összesen nyolc kilónál is több feldolgozott marihuánát találtak, ez már meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, így biztos volt, hogy a magyar jog szerint börtönre kell ítélni. A táblabíróság kábítószerrel visszaélés bűntettében mondta ki jogerősen bűnösnek a vádlottat, akit három év börtönre és 360 ezer forint erejéig vagyonelkobzásra ítélt.