Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét halott a liege-i ház romjai között

2010.01.28. 07:03
Még tart a romeltakarítás a szerdán felrobbant és összeomlott liege-i lakóház környékén, a hatóságok eddig hét halálos áldozatot találtak, de tartanak tőle, hogy továbbiakra bukkanhatnak. Több ház is omlásveszélyessé válhatott a városközpontban.

A mentőalakulatok eddig hét halottra bukkantak annak a háznak a romjai között, amely szerda hajnalban omlott össze a belgiumi Liege központjában. A házomlásban legalább 21-en megsérültek, kettejük állapota válságos. A korábbi hírek még csak egy halottról szóltak, de a hatóságok már ekkor további áldozatok miatt aggódtak. A belügyminisztérium szóvivője a hét áldozat bejelentését követően is arról beszélt, hogy egyelőre nem tudni, hány halálos áldozatot követelt a tragédia.

Az ötemeletes lakóház valószínűleg gázrobbanás miatt omlott össze szerda hajnalban. A robbanás következtében a szomszédos ház is súlyosan megrongálódott és kigyulladt. A hatóságok szerint elképzelhető, hogy több ház is omlásveszélyessé vált.

A szerencsétlenség Georges Simenonnak, a Maigret-detektívkönyvek híres szerzőjének a szülőháza tőszomszédságában történt.