Hét halott a liege-i ház romjai között

2010.01.28. 07:03
Még tart a romeltakarítás a szerdán felrobbant és összeomlott liege-i lakóház környékén, a hatóságok eddig hét halálos áldozatot találtak, de tartanak tőle, hogy továbbiakra bukkanhatnak. Több ház is omlásveszélyessé válhatott a városközpontban.

A mentőalakulatok eddig hét halottra bukkantak annak a háznak a romjai között, amely szerda hajnalban omlott össze a belgiumi Liege központjában. A házomlásban legalább 21-en megsérültek, kettejük állapota válságos. A korábbi hírek még csak egy halottról szóltak, de a hatóságok már ekkor további áldozatok miatt aggódtak. A belügyminisztérium szóvivője a hét áldozat bejelentését követően is arról beszélt, hogy egyelőre nem tudni, hány halálos áldozatot követelt a tragédia.

Az ötemeletes lakóház valószínűleg gázrobbanás miatt omlott össze szerda hajnalban. A robbanás következtében a szomszédos ház is súlyosan megrongálódott és kigyulladt. A hatóságok szerint elképzelhető, hogy több ház is omlásveszélyessé vált.

A szerencsétlenség Georges Simenonnak, a Maigret-detektívkönyvek híres szerzőjének a szülőháza tőszomszédságában történt.