Olivér
4 °C
8 °C

Megtalálták a Bejrútnál lezuhant etióp gép fekete dobozait

2010.01.28. 07:16
A szárazföldtől néhány kilométerre, de 1300 méterrel a tenger alatt megtalálták a Bejrút közelében hétfőn hajnalban a tengerbe zuhant etióp utasszállító fekete dobozait. Egyelőre még nem tudják, hogyan lehetne a felszínre hozni a repülési adatokat rögzítő dobozokat.

Megtalálták a Bejrút közelében hétfőn hajnalban lezuhant etióp utasszállító gép repülési adatait rögzítő fekete dobozokat. A fekete dobozok a Földközi-tengerben, 1300 méter mélyen vannak, alig néhány kilométerre a szárazföldtől. A libanoni hadsereg egyik szóvivője szerint egyelőre tanulmányozzák, miként tudnák a felszínre hozni a készülékeket.

Szakértők azt remélik, hogy a pilótafülkében elhangzottakat, valamint a repülési információkat rögzítő fekete dobozok egyértelmű választ adnak majd a gép katasztrófájának az okára.

Az Ethiopian Airlines Boeing-737-es típusú gépe hétfőn, helyi idő szerint hajnali fél háromkor szállt fel kilencven emberrel a fedélzetén a bejrúti repülőtérről. Úti célja az etióp főváros, Addisz-Abeba volt. Alig néhány perc repülés után a gép lezuhant.

A térségben hatalmas vihar tombolt, és elképzelhető, hogy villám csapott a Boeingba. Szemtanúk beszámolója szerint egy tűzgolyó volt látható a hajnali égbolton. A libanoni hadsereg közlése szerint az utasszállító még a levegőben kettétört és a háborgó tengerbe zuhant. A mentőalakulatok egyetlen túlélőt sem találtak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?