István, Vajk
17 °C
34 °C

Megtalálták a Bejrútnál lezuhant etióp gép fekete dobozait

2010.01.28. 07:16
A szárazföldtől néhány kilométerre, de 1300 méterrel a tenger alatt megtalálták a Bejrút közelében hétfőn hajnalban a tengerbe zuhant etióp utasszállító fekete dobozait. Egyelőre még nem tudják, hogyan lehetne a felszínre hozni a repülési adatokat rögzítő dobozokat.

Megtalálták a Bejrút közelében hétfőn hajnalban lezuhant etióp utasszállító gép repülési adatait rögzítő fekete dobozokat. A fekete dobozok a Földközi-tengerben, 1300 méter mélyen vannak, alig néhány kilométerre a szárazföldtől. A libanoni hadsereg egyik szóvivője szerint egyelőre tanulmányozzák, miként tudnák a felszínre hozni a készülékeket.

Szakértők azt remélik, hogy a pilótafülkében elhangzottakat, valamint a repülési információkat rögzítő fekete dobozok egyértelmű választ adnak majd a gép katasztrófájának az okára.

Az Ethiopian Airlines Boeing-737-es típusú gépe hétfőn, helyi idő szerint hajnali fél háromkor szállt fel kilencven emberrel a fedélzetén a bejrúti repülőtérről. Úti célja az etióp főváros, Addisz-Abeba volt. Alig néhány perc repülés után a gép lezuhant.

A térségben hatalmas vihar tombolt, és elképzelhető, hogy villám csapott a Boeingba. Szemtanúk beszámolója szerint egy tűzgolyó volt látható a hajnali égbolton. A libanoni hadsereg közlése szerint az utasszállító még a levegőben kettétört és a háborgó tengerbe zuhant. A mentőalakulatok egyetlen túlélőt sem találtak.