Négyen erőszakoltak meg egy gondnokság alatt álló nőt

2010.01.28. 10:27
Négy férfi erőszakolt meg egy korlátozottan cselekvőképes nőt saját otthonában, Újfehértón. Mindez még tavaly novemberben történt, de csak most derült ki, akkor ugyanis sem a nő, sem vele élő testvérei nem tettek feljelentést.

Egy 47 éves - korlátozott cselekvőképessége miatt gondnokság alatt álló - férfi szerdán tett feljelentést amiatt, hogy a napokban három férfi erőszakkal bejutott otthonába, ahol két testvérével él együtt. A trió egy állítólag ellopott, háromszáz forintot érő hólapáttal többször is megütötte egyiküket.

A feljelentésből az is kiderült, hogy a banda egyik tagja tavaly novemberben több társával már járt a lakásban. Akkor leitatták az ott élő 42 éves nőt, aki szintén korlátozott cselekvőképessége miatt gondnokság alatt áll, és mindannyian megerőszakolták. Akkor viszont nem tettek feljelentést, ezért csak most derült ki.

A nyomozók még szerdán kihallgatták és őrizetbe vették az erőszakos közösüléssel gyanúsított huszonéves férfiakat - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.