Ivett, Frida
7 °C
16 °C

Nem mentek ki az orvosok a tornaórán összeesett fiúhoz

2010.01.29. 20:39
Sürgős vizsgálatot kezdeményez Jászberény polgármestere, Gedei József annak a kisfiúnak az ügyében, aki testnevelés órán lett rosszul még az elmúlt héten, és csütörtökön Budapesten meg is halt.

A Független Hírügynökség információi szerint hiába hívta a jászberényi mentőszolgálat ügyeletese a háziorvosokat, azok nem mentek ki ahhoz a kisfiúhoz, aki testnevelés órán lett rosszul. A riasztott öt háziorvos közül mindegyik felvette a telefont, de négy elutasította a segítséget, az ötödik orvos ment ki végül a helyszínre, a Belvárosi Általános Iskolába.

A polgármester ezzel kapcsolatban pénteken azt mondta a Független Hírügynökségnek: saját információi is azt indokolják, hogy vizsgálatot kell folytatni az ügyben. Gedei József már egyeztetett az önkormányzat egészségügyi és sport bizottságának elnökével, vele egyetértésben döntött úgy, hogy hétfőn azonnal megkezdik annak kiderítését, valóban késlekedett-e a segítség, és elhárították-e a munkát a riasztott orvosok.

A 12 éves kisfiú csütörtökön halt meg a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, a kezelőorvosa elmondása szerint egyetlen percre sem tért magához, lényegében a klinikai halál állapotában volt a kórházi ellátása alatt.

A jászberényi Belvárosi Általános Iskola igazgatója a Független Hírügynökségnek korábban elmondta, hogy a gyerek testnevelésórán lett rosszul, fáradságra panaszkodott, leült, majd el is dőlt. A kiérkező mentősök élesztették újra. Az igazgató szerint a fiú máskor eleven, jó kedélyű volt, nem tudtak róla, hogy bármilyen betegségben szenvedett volna.