Agyvérzés okozta a jászberényi kisfiú halálát

2010.01.30. 09:28 Módosítva: 2010.01.30. 15:08
Vele született rendellenesség miatt kapott agyvérzést az a jászberényi kisfiú, aki a múlt hét péntekén lett rosszul egy tornaórán, írja a Blikk.

A 13 éves fiút egy hétig ápolták a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán, ahova mentőhelikopterrel szállították.

A fiúhoz a mentők hat perccel a riasztást követően kiértek, és egy negyedóra alatt újra is tudták éleszteni, ám életét a gyors beavatkozás sem tudta megmenteni.

A Független Hírügynökség információi szerint hiába hívta a jászberényi mentőszolgálat ügyeletese a háziorvosokat, azok nem mentek ki a helyszínre. A riasztott öt háziorvos közül mindegyik felvette a telefont, de négy elutasította a segítséget, az ötödik orvos ment ki végül a Belvárosi Általános Iskolába.

Már történt hasonló

Gedei József polgármester vizsgálatot kezdeményezett, hogy kiderüljön, történt-e mulasztás az ügyben. Elmondta, tudomása szerint a mentők és a kórház orvosai a lehető leggyorsabban és legszakszerűbben végezték feladatukat.

Felidézte, bő egy évtizede történt már hasonló eset a településen. Akkor egy labdarúgó lett rosszul a helyi sportpályán, akihez ugyancsak több háziorvost kellett riasztani, mire az egyik a helyszínre sietett.