Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Agyvérzés okozta a jászberényi kisfiú halálát

2010.01.30. 09:28 Módosítva: 2010-01-30 15:08:04
Vele született rendellenesség miatt kapott agyvérzést az a jászberényi kisfiú, aki a múlt hét péntekén lett rosszul egy tornaórán, írja a Blikk.

A 13 éves fiút egy hétig ápolták a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán, ahova mentőhelikopterrel szállították.

A fiúhoz a mentők hat perccel a riasztást követően kiértek, és egy negyedóra alatt újra is tudták éleszteni, ám életét a gyors beavatkozás sem tudta megmenteni.

A Független Hírügynökség információi szerint hiába hívta a jászberényi mentőszolgálat ügyeletese a háziorvosokat, azok nem mentek ki a helyszínre. A riasztott öt háziorvos közül mindegyik felvette a telefont, de négy elutasította a segítséget, az ötödik orvos ment ki végül a Belvárosi Általános Iskolába.

Már történt hasonló

Gedei József polgármester vizsgálatot kezdeményezett, hogy kiderüljön, történt-e mulasztás az ügyben. Elmondta, tudomása szerint a mentők és a kórház orvosai a lehető leggyorsabban és legszakszerűbben végezték feladatukat.

Felidézte, bő egy évtizede történt már hasonló eset a településen. Akkor egy labdarúgó lett rosszul a helyi sportpályán, akihez ugyancsak több háziorvost kellett riasztani, mire az egyik a helyszínre sietett.