A határon át üldöztek egy magyar autót

2010.01.31. 15:21
Az osztrák rendőrök Magyarországra is követtek egy magyar rendszámú autó, amelyik jelzésükre nem akart megállni Graznál. A két veszprémi férfit végül magyar rendőrök fogták el Körmendnél, feltehetően több házba is betörtek az osztrák városban.

Gyorshajtás és más bűncselekmények gyanúja miatt próbáltak megállítani egy magyar rendszámú autót szombaton este Graz környékén az osztrák rendőrök, a nem lassító gyanúsítottakat a határon át is üldözték, de a sofőrt végül magyar rendőrök tartóztatták fel Körmenden, tájékoztatott Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az osztrák rendőrök a határig többször is megpróbálták feltartóztatni a járművet, végül üldözés közben Rábafüzesnél a menekülők és az őket követő rendőrök is átlépték az államhatárt. Az osztrákok jelzésére bekapcsolódott magyar rendőrök két Veszprém megyei férfit találtak az autóban Körmendnél.

Az osztrák és a magyar hatóságok is eljárást indítottak az ügyben, mondta Szalai.

Az APA osztrák hírügynökség úgy tudja, hogy a 24 éves férfi és a 16 éves fiú Grazban besurranó tolvajként ellopott egy arany karkötőt. A város környékén több betöréses lopás történt az utóbbi hetekben, ezért az osztrák rendőrök fokozottan figyelték a területet. Ezért akarták megállítani és ellenőrizni a magyar rendszámú gépkocsiban utazókat is.