Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Meggyilkolták a lottómilliomos kamionsofőrt

2010.01.31. 17:52 Módosítva: 2010-01-31 17:58:04
Beton alá temetve holtan találtak egy hónapok óta keresett floridai kisegítő teherautósofőrt, aki néhány éve 17 millió dollárt nyert a lottón. A 43 éves férfi eltűnését tavaly novemberben jelentette a családja, de valójában már április óta nem látták.

A hozzátartozók és a rendőrök sokáig abban reménykedtek, hogy a lottónyereményéig édesanyjával élő Abraham Shakespeare talán egy karib-tengeri üdülőhelyre menekült a kéregetők elől, ám a hét végén megtalálták 13 cm mélyen bebetonozott holttestét egy Plant City nevű floridai helységben.

A büntetett előéletű és majdnem írástudatlan férfi nem igazán tudott élni a 2006-ban rá szakadt szerencsével. Hamarosan lejmolók serege vette körül, s ő bőkezűen szórta az adományokat. Maga sem tudta beosztani a pénzt: évi életjáradék helyett egy összegben felvette a milliókat, amelyekből egyebek közt egymillió dollárt érő házat és egy Rolex karórát vásárolt. Ráadásul egy kollégája megvádolta, hogy tőle lopta a nyertes szelvényt, amiből pereskedés lett.

A hatóságok egy Dorice Donegan "DeeDee" Moore nevű nőt gyanúsítanak, aki azzal környékezte meg a lottómilliomost, hogy könyvet szeretne írni róla, de végül a "befektetési tanácsadója" lett.

Annyi már bizonyos, hogy Shakespeare nyereményéből legalább egymillió dollár valahogy a nő számláján landolt.

A Polk megyei seriff szerint Moore "elvette a pénzét és talán az életét is". A milliomos Shakespeare holttestét a nő élettársának telkén találták meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!