Herman
1 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Agyvérzésben halt meg Jászberényben a kisfiú

2010.02.02. 00:45
Másfél hete tornaórán lett rosszul, a mentőket nem lehetett elérni, a boncolás kimutatta, hogy vele született betegség miatt, agyvérzésben halt meg.

Egy vele született betegség miatt, agyvérzésben halt meg az a kisfiú, aki másfél hete lett rosszul Jászberényben, az iskolai tornaórán - hangzott el az RTL Híradójában. A mentők gyorsan a helyszínre értek, de a háziorvosok közül csak az ötödiket sikerült az iskolába hívni. A polgármesteri vizsgálat nem mutatott ki szabálytalanságot vagy mulasztást, ugyanakkor egy budapesti jogász rendőrségi feljelentést tett, hogy kiderüljön, mulasztottak-e a jászberényi háziorvosok.

Két jászberényi háziorvos telefonja foglaltat jelzett, kettő pedig betegnél volt, amikor a mentők másfél hete hívni akarták egy tornaórán rosszul lévő fiúhoz. Ez derült ki a mentőszolgálat vizsgálatából. A helyi polgármester azt akarta kideríteni, hogy miért csak az ötödik háziorvos ment segíteni. A mentőknek egyébként nem lett volna dolguk a mentőegységeken túl a háziorvosokat is riasztani, de ilyenkor az a szokás, hogy mindenkinek próbálnak szólni, aki csak segíthet. Ezért ment oda a legelső kocsi is orvos nélkül. Győrfi Pál mentőszóvivő szerint a mentőirányító mindent megtett, ami akár kis esélyt is adott a gyereknek. Több mentőegységet is hívott, és megpróbálta elérni a környékbeli háziorvosokat, hátha valaki oda tud szaladni. Sajnos sikertelenek voltak, de nem azért, mert bárki megtagadta volna, hanem mert egyszerűen foglalt volt a telefonja, vagy más betegnél voltak.

Az orvosi jelentésben az áll, hogy a defibrillátor készülék nem jelezte a hirtelen szívmegállást. Ezt a boncolás is bebizonyította: a fiú agyvérzésben halt meg, méghozzá egy vele született betegség miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport