Három új rendőrkapitánya lesz Budapestnek

2010.02.02. 00:50 Módosítva: 2010.02.02. 00:50
A január 20-i ügyészségi házkutatások után a II. és VII. kerületi kapitány nyugdíjazását kérte, megvannak az új emberek.

Tóth Gábor rendőr-főkapitány február 15-ei hatállyal a VIII. kerületi, a II. kerületi és a VI. kerületi kapitányság élére nevez ki új embereket.

Három új kerületi kapitánya lesz Budapestnek két hét múlva. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Tóth Gábor rendőr-főkapitány február 15-ei hatállyal a VIII. kerületi kapitányság élére Plánk Róbertet, a II. kerületi kapitányság élére Bucsek Gábort tervezi kinevezni.

Plánk Róbert jelenleg a VI. kerületet vezeti, őt Bartus Zoltán váltja, aki jelenleg a kelet-pesti bűnügyi régió vezetője. Bucsek Gábor eddig a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályát irányította. Mindhárom kapitány-jelölt önkormányzati képviselő testületi meghallgatása a héten várható.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség január 20-án tartott házkutatást a II. és VIII. kerületi kapitányságokon. Ezek után nem sokkal a kapitányok nyugdíjazásukat kérték. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint kapitányok megbízatását a budapesti főkapitány, Tóth Gábor javaslatára Bencze József, országos rendőrfőkapitány vonta vissza indoklás nélkül, a pontos okokat azonban nem tudni.

Az ügyészség a II. kerületben sikkasztás, a VIII. kerületi kapitányság épületében pedig hivatali visszaélés gyanúja miatt tartott házkutatást, úgy tudni az ügyeknek még nincs gyanúsítottja.