Kiadták Farkas Pétert Magyarországnak

2010.02.03. 17:00
Harminc napon belül Magyarországra szállítják Farkas Pétert, akit Andorra szerdán adott ki Magyarországnak.

Andorra szerdán kiadta Farkas Pétert Magyarországnak. Az igazságügyi tárca tájékoztatása szerint az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársainak harminc napjuk van arra, hogy a volt olimpiai bajnok birkózót Magyarországra szállítsák.

 Az olimpiai bajnok sportoló kiadatási kérelmét január 12-én adta át az andorrai hatóságoknak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium.

Farkas Pétert egy andorrai hotelben fogta el a helyi rendőrség december 26-án éjszaka. A rendőrség körülbelül egy hónappal korábban szerzett tudomást arról, hogy Spanyolországban tartózkodik a körözött sportoló, akinek elfogása érdekében titkosszolgálati eszközöket is bevetettek.

farkas peter

A Valenciában bújkáló Farkas élettársával akart találkozni az andorrai hotelben, ahol elfogták. Farkas több Magyarországon élő ismerősével és élettársával is emailben tartotta a kapcsolatot, emellett minden hónapban felvette életjáradékát, ezek vezették a marihuána termesztéséért jogerősen hét év börtönre ítélt volt sportoló nyomára a rendőröket.