Kommandósok járőröznek Pétervásárán

2010.02.03. 10:42
Harmincan estek egymásnak kapákkal, kardokkal, láncfűrészekkel kedd este Pétervásárán. A tömeget csak figyelmeztető lövésekkel sikerült megfékezni, de a rendőrség szerint még szerdán is feszült a helyzet. A településre kommandósokat vezényeltek.

Megerősített rendőri szolgálat van a Heves megyei Pétervásárán szerdán, ahol kedden este két társaság támadt egymásra szamurájkardokkal és láncfűrészekkel. A tömegverekedést egy rendőr több figyelmeztető lövés leadásával fékezte meg, mert a felszólítására nem reagáltak a harcolók.

A helyzet azonban nem csillapodott, ezért megerősített rendőrjárőröket és kommandósokat is a helyszínre vezényeltek.

A botrány kedden kora délután tört ki, amikor is a település központjában többen ismeretlen okból szóváltásba keveredtek. A két társaság - körülbelül harminc fő - este kapákkal, kardokkal, láncfűrészekkel felfegyverkezve esett egymásnak.

Az összecsapást a kiérkező rendőrök többszöri felszólítására sem hagyták abba, végül csak a figyelmeztető lövések fékezték meg őket. A lövések után az egybegyűltek szétszéledtek.

A pétervásárai rendőrőrs munkatársai több embert előállítottak, többeket keresnek. A helyszínen lefolytatott parancsnoki vizsgálat elsődleges eredménye alapján a rendőri intézkedés törvényes, szakszerű és jogszerű volt.