Örökbe fogadna egy haiti árvát a hős mentős

2010.02.03. 09:14 Módosítva: 2010.02.03. 09:14
Örökbe szeretne fogadni egy másfél éves, árván maradt kisfiút Siklósi Gábor mentős, aki tíz napot volt segíteni a földrengés sújtotta Haitin.

Egy másfél év körüli árván maradt kisfiút szeretne Magyarországon nevelni Siklósi Gábor, aki a Baptista Szeretetszolgálat munkatársaival együtt utazott ki a földrengés sújtotta Haiti fővárosba. Siklósi tíz napig ápolta a földrengésben megsérült embereket, köztük azt a kisfiút, akit most szeretne örökbe fogadni. A gyereknek több helyen eltört a karja, szüleit elvesztette. A kisfiúnak még a nevét sem tudni - mondta a mentős.

Siklósi Gábor mentőápoló (Fotó: Kovács Tamás)
Siklósi Gábor mentőápoló (Fotó: Kovács Tamás)

Siklósi Gábor arról beszélt, hogy már kint megfogalmazódott benne, hogy Magyarországon nevelje fel az árván maradt gyermeket. Itthon ezt megbeszélte családjával és most arra készül, hogy örökbe fogadja a kicsit.

Az itthon mentősként dolgozó férfi eddig abban bízott, hogy a baptistáknak sikerül több árvát is Magyarországra hozniuk, és reményei szerint a kisfiút is rajtuk keresztül tudta volna magához venni. Erre azonban egyelőre nincs lehetőség, a törvények szerint ugyanis civil szervezet ilyen ügyben nem járhat el, így magánúton kell intézkednie, Siklósi Gábor.

Siklósi Gábor az a mentős, aki ugyan már szolgálaton kívül volt, mégis  kirohant motorjával egy élet-halál között lévő kislányhoz, mert a mentőállomáson nem volt szabad autós. A férfinak egy kollégájával sikerült életbe tartania a kislányt, amíg megérkezett a speciális gyerekmentő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport