Kigyulladt egy lakatosműhely Szolnokon

2010.02.05. 14:59
Mesterlövész lőtt ki pénteken egy felforrósodott acetilénpalackot Szolnokon, miután azt a tűzoltók kihozták egy családi ház kigyulladt melléképületéből. A környéken lakóknak rövid időre el kellett hagyniuk otthonukat.

Kigyulladt péntek délelőtt Szolnokon egy Botond úti családi házhoz közvetlenül hozzáépített lakatosműhely. A tűzoltókat 10 óra 24 perckor riasztották, akik öt perc múlva tizenhét fővel és öt gépkocsival érkeztek a helyszínre. Ekkor a körülbelül 50 négyzetméteres lakatosműhely már teljes terjedelmében égett, ráadásul a tűz átterjedt a családi ház tetőszerkezetére is.

A lángokat hat vízsugárral egy óra alatt sikerült megfékezni. A műhelyben még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant két darab 11,5 kilogrammos propánbután gázpalack. Oltás közben a még lángoló épületből a tűzoltóknak sikerült kihozniuk további két, hegesztéshez használt oxigénpalackot, valamint egy acetilén és egy másik palackot is.

Az acetilén palack a nagy hőterhelés miatt annyira felforrósodott, hogy a tűzoltók kérésére a rendőrség mesterlövészeinek kellett azt kilőnie, ily módon csökkentve a robbanással fenyegető túlnyomást a tartályban.

A Botond utcát az akció közben lezárta a rendőrség. Rövid időre az égő épület közelében, 250 méteren belül lakó családoknak is el kellett hagyniuk otthonaikat. Ám miután a veszélyhelyzetet a szakemberek elhárították, visszatérhettek otthonukba.

A tűz keletkezési okát egyelőre még szakértők vizsgálják, annyi azonban biztos, hogy a műhelyben a tűz előtt hegesztettek. Személyi sérülés nem történt, a károk felmérése még folyik.