Kitalált nővel zsarolták

2010.02.05. 11:15
A szekszárdi férfi egy chatoldalon kötött ismeretséget egy nővel. Hamarosan egy férfi telefonált neki, hogy tudomására jutott a kapcsolat, a nő partnere pedig erőszakkal venne elégtételt. Hallgatásáért pénzt kért. Az áldozat fizetett, pedig új barátnője valószínűleg csak kitalált személy volt.

Egy kitalált nő nevében kötött ismeretséget egy szekszárdi férfival volt iskolatársa az interneten, majd 300 ezer forintot zsarolt ki tőle. A megzsarolt férfi azután fordult a rendőrséghez, hogy zsarolója harmadszor követelt tőle 150 ezer forintot.

A sértett egy chatoldalon tartotta a kapcsolatot új barátnőjével. Megismerkedésük után nem sokkal egy férfi hívta fel telefonon azzal, hogy tudomására jutott a kapcsolat, amely miatt a nő partnere erőszakkal venne elégtételt. Azért, hogy a partner ne tudja meg, a hívó 150 ezer forintot követelt a sértettől, aki kétszer ki is fizette az összeget.

A megzsarolt férfinak Szekszárd belvárosában, egy parkoló autó alá kellett raknia a pénzt. Szekszárdi nyomozók a pénz csütörtök esti átvétele után elfogták a 31 éves szekszárdi zsarolót.

A rendőrök szerint valószínű, hogy a nő, akivel a sértett ismeretséget kötött, nem létezik, az internetes profilt a zsaroló találta ki és ahhoz egy modell fényképét használta fel. A gyanúsított iskolatársa volt a megzsarolt embernek, akiről vélhetően tudta, hogy megfélemlíthető.