Megmentették a rendőrök a fagyhaláltól a lovat

2010.02.09. 13:33
Kihűlés veszélyeztetett egy, a végletekig elgyengült lovat Miskolcon. A több sebből vérző állatra a rendőrök találtak rá az avasi városrészen, a bérházak között, egy élelmiszerbolt előtt. A rendőrök állatkínzás miatt eljárást indítottak. Ha megtalálják az állat gazdáját, az akár két évet is kaphat.

Dobi Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta: egy lakossági bejelentés alapján az Avasi Rendőrőrs járőrei egy élelmiszerüzlet előtt találtak a földön fekvő lóra még február 6-án.

Az állat szemmel láthatóan nagyon le volt gyengülve. Az állat testét sebek borították, és magától nem tudott felállni. A ló kihűlésének elkerülése érdekében a rendőrök és a tűzoltók pokrócokkal takarták be és közös erővel állították fel az állatot, majd egy miskolci istállóba szállították. Az állatorvos szerint a ló életét csak a gyors és szakszerű beavatkozás menthette meg.

Az Avasi Rendőrőrs állatkínzás vétsége miatt indított eljárást az ügyben egyelőre ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló információk szerint a ló gazdája egyszerűen otthagyta a nem olyan régen vásárolt lovát a földön, miután az állat az éhségtől összerogyott.  A szívtelen gazda tettéért két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető.