Tilosban hajtott a vonat elé egy pénzszállító

2010.02.10. 11:18 Módosítva: 2010.02.10. 12:39
Ketten megsérültek, amikor egy pénzszállító autó összeütközött egy vonattal a csengelei vasúti átjáróban szerda délelőtt. A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a pénzszállító a fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott be az átjáróba.

A Szegedről Budapestre tartó InterCitynek ütközött a pénzszállító autó. A sofőr és utasa is beszorult a járműbe, a tűzoltók szabadították ki őket. Az autó vezetőjét súlyos, életveszélyes sérüléssel mentőhelikopter szállította Szegedre, a jármű utasa könnyű sérüléseket szenvedett - modta el Szenti Szabolcs, a főkapitányság sajtószóvivője. A baleset miatt ezen a szakaszon a vasúti és közúti is forgalom áll.

A MÁVINFORM sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a pénzszállító a fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott be az átjáróba, ahol nekiütközött a Móra InterCity oldalának. A vonaton nem sérült meg senki.

A Móra IC a rendőrségi helyszínelés ideje alatt áll, csak ezután derül ki, hogy tudja-e folytatni útját Budapest felé. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a Budapestről Szegedre tartó Torontál InterCity utasait Kiskunfélegyháza és Szeged között autóbuszok szállítják.