Három tinilány megkínozott egy francia férfit

2010.02.15. 10:08
Először zsarolni próbálták, majd brutálisan bántalmazták, hogy megszerezzék a bankkártyája pin-kódját.

Megzsarolt, majd órákon keresztül kínzott egy 55 éves férfit három tizenéves lány Franciaországban, hogy megszerezzék áldozatuk bankkártyájának pin-kódját. A francia média vasárnap a kórházi ágyán készített interjút a férfival az esetről.

Vincent Ricciardella azt mondta, hogy ismerte korábbról a lányokat, "és soha nem gondolta volna, hogy ilyenre vetemednek". Azzal kezdődött az egész, hogy a lányok egyike, aki 15 éves, meglátogatta a szomszédban lakó, egyedülálló és mentálisan gyenge férfit, akiről azt gondolta, hogy nagy vagyont örökölt.

Amikor már a lakásban, de a férfi látókörén kívül volt, kinyitott a bejárati ajtót és meztelenre vetkőzött. Ez után belépett a lakásba egy másik lány, aki kompromittáló fotókat készített a pucér lányról és a megdöbbent férfiról, majd közölték, hogy vagy fizet kétezer eurót, vagy feljelentik kiskorú megrontásáért.

A férfi nem fizetett, ezért másnap a 15 éves lány valamint 14 és 17 éves barátnői visszatértek, és pénzt, illetve a férfi bankkártyájának kódját követelték. Mivel a férfi nem fizetett, mindent összetörtek majd nekiestek az 55 éves áldozatuknak.

A rendőrség szerint levetkőztették a férfit, majd ütni-rúgni kezdték, például egy kalapáccsal. Aztán egy villával és egy késsel megszurkálták, égő cigarettát nyomtak el a bőrén és forró vízzel leöntötték az egyik lábát. A kínzás egész éjszaka tartott.

"Azt mondták nekem, hogy te öreg vagy, ezért elvesszük a pénzedet. Ha nem adod oda, akkor még ma meghalsz, ezért végül elmondtam, mi a pin-kód, mire odakötöztek egy székhez. Szerdán tudtam csak kiszabadítani magam, és akkor kértem segítséget"- mondta kórházi ágyán a férfi.

A három lányt röviddel később őrizetbe vették egy grenoble-i bevásárló központban. Náluk volt a férfi bankkártyája, amivel számos holmit vettek már. A hatóságok közlése szerint mindhárom lány szegény, iskolázatlan család gyereke. Egyikük már korábbról ismerték a rendőrök, mivel több verekedésben is részt vett.