Életfogytiglan a felmentett kiskőrösi gyilkosnak

2010.02.18. 12:13
Legkorábban 30 év után bocsátható feltételesen szabadlábra az a bugacpusztaházi férfi, aki egy társával négy éve megerőszakolt és megölt egy tizenöt éves kiskőrösi lányt.

Bizonyítottság hiányában 2008-ban még felmentette, majd a perújítási nyomozás után csütörtökön jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa Dobos Sándort, aki egy társával 2006-ban megerőszakolta és megölte a tizenöt éves M. Szabinát.

Ide temették M. Szabinát
Ide temették M. Szabinát

A táblabíróság kimondta, hogy a életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt huszonöt éves bugacpusztaházi férfi legkorábban 30 év után bocsátható feltételesen szabadlábra. A kiskőrösi lány megölésében segédkező társát, a 27 éves kiskőrösi Molnár Jánost – aki szintén megerőszakolta a sértettet - húsz év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, derül ki az ítélőtábla Indexhez is eljuttatott közleményéből.

Perújítás után életfogytiglan

A gyilkosság elkövetésével a hatóságok Dobos Sándort vádolták meg. A férfi beismerő vallomást tett, de azt később visszavonta. Ügyében előbb a Bács-Kiskun Megyei Bíróság, majd a Szegedi Ítélőtábla is felmentő ítéletet hozott bizonyítottság hiányában. Ezután az ügyészség ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozás folytatását. Ennek eredményeként Molnár János ellen bűnsegédként elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, Dobos Sándorral szemben pedig perújítási nyomozás indult.

Dulakodás nyomai a szőlősben
Dulakodás nyomai a szőlősben

A két ügyet egyesítő Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2009. december 16-án hozott ítéletet, amelyben Dobos Sándort emberölés és erőszakos közösülés bűntettében tettesként, valamint személyi szabadság megsértésében társtettesként mondta ki bűnösnek. Molnár Jánost pedig az emberölésben bűnsegédként, személyi szabadság megsértésében társtettesként, az erőszakos közösülés bűntettében pedig mint tettest ítélték el. Ezt a döntést hagyta jóvá csütörtöki jogerős ítéletében a táblabíróság.

Megverték, megerőszakolták

A két férfi 2006. szeptember 27-én egy születésnapi italozás után ment el arra a kiskőrösi tanyára, ahol közös ismerősük, a későbbi sértett, egy tizenöt éves lány lakott, aki aznap este egyedül volt otthon.  M. Szabina édesanyjával élt együtt, apja és bátyja Írországban, míg anyja egy közeli palackozó üzemben dolgozott két műszakban, aznap délutánosként este 10 óráig.

Ezen a ritkán lakott környéken élt az áldozat
Ezen a ritkán lakott környéken élt az áldozat

Az erőszak Dobos Sándor ötlete volt, és hallgatólagosan a társa is egyetértett vele. Előbb Molnár János kezdte el ütni a lányt, majd elvonszolták egy másik tanyára, később pedig egy közeli szőlősbe, miközben folyamatosan ütötték, rúgták. A szőlősorok közt Molnár János közösülni akart a lánnyal, de mivel ez merevedési gondjai miatt nem sikerült, fajtalankodásra kényszerítette őt. Ezután Dobos Sándor megerőszakolta a sértettet, akit eközben társa lefogott.

A lány anyja amikor hazaérkezett a munkából keresni kezdte gyerekét. Előbb őt hívta mobiltelefonon, a lány eközben menekülni próbált, de a Dobos Sándor  hátulról megragadta, és a földre rántotta. A lány anyja Dobos Sándort is felhívta. A férfi - aki a második hívást úgy fogadta, hogy közben befogta a sértett száját - azt állította az asszonynak, nem tud róla, hol van a lánya.

A szőlősben elkaparták

Dobos Sándor - hogy az addig elkövetettek ne derüljenek ki – megfojtotta a lányt, majd egy kézzel kapart gödörbe együtt eltemették. A lányát kereső anya időközben kocsiba szállt, de mivel nem találta a sértettet, értesítette a rendőrséget. A rendőrjárőr hamarosan ki is érkezett, több helyszínt is átnéztek az anyával együtt. Amikor a gépkocsimozgás megszűnt, az addig a szőlősben lapuló terhelt és vádlott elvált egymástól, és elhagyták a helyszínt.

M. Szabina 15 éves volt
M. Szabina 15 éves volt

A rendőrség az ügyet eltűnésként, közigazgatási eljárás keretében kezdte el azonnal vizsgálni, nagy erőkkel kutattak a lány után, de nem találták. Végül az édesanya a testvérével együtt keresve bukkant nyomokra a szőlősben, értesítették a rendőrséget, és szeptember 29-én éjszaka megtalálták a lány holttestét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport