Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Cigányoztak Hódmezővásárhely falain

2010.02.21. 16:12
Tíz hódmezővásárhelyi ház falára fújtak cigányellenes feliratokat. A rendőrség közösség elleni izgatás gyanúja miatt nyomoz, kutyával keresik a tetteseket.

A rendőrség megerősíti a járőrszolgálatot Hódmezővásárhelyen, ahol több mint tíz lakóház falára festettek ismeretlenek különböző feliratokat festékszóró spray-vel szombat éjszaka.

afl2

Egy Nefelejcs utcai ház kapujára a "Cigányok lágerbe" feliratot festették fekete sray-vel, mellé pirossal "A jobb" szöveget írták. Hasonló felirat olvasható egy ház falán a Jókai utca és a Szántó Kovács János utca kereszteződésénél.

afl1

Az ügyben közösség elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt nyomoz a rendőrség. Az adatgyűjtés, a tanúkutatás és a helyszíni szemle jelenleg is tart. A bűnügyi helyszínelők vasárnap délután még a nyomokat rögzítették, egy kutyás járőr pedig az elkövetők nyomát követte a feliratoktól kiindulva.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek